Salpausselän MM-esikisat luovat pohjaa vuoden 2017 puhtaille hiihdon MM-kisoille

Salpausselän luonnonkauniissa maisemissa kisaillaan 19.–21.2. perinteinen hiihdon maailmancupin osakilpailu. MM-esikisat ovat urheilijoille ja katsojille viimeinen tilaisuus saada kisatuntumaa MM-areenaan ennen vuotta 2017, jolloin Lahdessa järjestetään historialliset seitsemännet pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry sekä antidopingtietoa levittävät opiskelijat ovat mukana Lahden MM-esikisoissa.


MM-esikisoissa korkataan auki Lahti2017 MM-juhlakisojen odotus ja uusiutunut Lahden urheilukeskus. Samalla yleisö pääsee nauttimaan vanhasta kunnon Salpausselän tunnelmasta.

SUEKin esittelypiste on Salpausselällä perjantaina 19.2. klo 9–19, lauantaina 20.2. klo 11–16:30 ja sunnuntaina 21.2. klo 10–18. Esittelypisteellä voi äänestää kilpailujen reiluinta urheilijaa sekä testata taitonsa hevosenkengän heitossa. Jaossa on myös aineistoja sekä kunnon annos tietoa eettisestä urheilusta.

Mukana MM-esikisoissa ovat myös liikunta-alan opiskelijat, jotka ovat sitoutuneet tekemään ainutlaatuista antidopingtyötä Lahti2017-kilpailuissa vuoden päästä. Lähes 20 opiskelijaa urheiluopistoista ympäri Suomen suorittaa Lahden MM-kilpailuissa kattavan ”Antidopingtoiminta kansainvälisissä arvokilpailussa” -opintokokonaisuuden ja pääsee nyt MM-esikisoissa treenaamaan toimintaa. Opiskelijat levittävät yhdessä kisajärjestäjien ja SUEKin kanssa tietoa puhtaasta urheilusta ja toimivat dopingtestisaattajina.

Lahden MM-esikisoissa nähdään hienojen urheilusuoritusten ja puhtaan urheilun tekojen lisäksi muutakin kiinnostavaa ohjelmaa. Kisatunnelman virittämisestä vastaa pääkuuluttajana Antero Mertaranta, ja mäkimontussa kapellimestarina toimii muun muassa mäkiviikolla yleisöä viihdyttänyt puolalainen Sysko Crowd Supporters. Ympäri kisa-aluetta voi bongata sirkusartisteja, ja lapsiperheille on rakennettu Snowkidz-alue ja Puuhaparkki.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477

Internet: www.lahtiskigames.com