Reilua kilpailua yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa

Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin kesäkiertue on mukana yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Espoossa. SUEK esittelee toimintaansa ja innostaa yleisöä kannustamaan urheilijoita hyviin suorituksiin reilun pelin hengessä. Myös maailman ensimmäinen antidopingkoira Molly vierailee tapahtumassa.

SUEKin esittelypisteellä on toimintaa niin urheilijoille kuin yleisölle. Urheilijat voivat testata omaa antidopingtietämystään Maailman antidopingtoimisto WADAn Play True -visailussa, joka on saatavilla useilla eri kielillä. Parhaat urheilijat saavat palkinnoksi juomapullon. Esittelypisteellä voi käydä äänestämässä tapahtuman reilun pelin urheilijaa. Kisojen päätteeksi palkitaan eniten ääniä saanut urheilija.

Esittelypisteellä kannattaa käydä testaamassa omia tarkkuustaitojaan. Ketjunheittopelissä päivän parhaat heittäjät palkitaan. Yleisö voi noutaa SUEKin esittelypisteeltä myös lipputarroja, joilla voi kannustaa omaa maataan – tai kerätä koko sarja reilun pelin hengessä.

Maailman ensimmäinen antidopingkoira saapuu heinäkuussa Suomeen yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoihin. Ruotsalainen springerspanieli Molly tekee monipuolista antidopingtyötä tarkan hajuaistinsa avulla. 9-vuotiaan Mollyn ura puhtaan urheilun puolesta on jatkunut jo kuusi vuotta, ja sen tekemät löydöt ovat johtaneet useisiin positiivisiin näytteisiin. Molly tekee EM-yleisurheilun parissa nenätöitään yhdessä ohjaajansa kanssa etsien hajujälkiä suoritusta parantavista kielletyistä aineista muun muassa varusteista ja laukuista.

SUEKin esittelypiste on avoinna tapahtumatorilla 14.–15.7. kello 16–20.30. Tervetuloa kokemaan kisatunnelmaa reilun pelin hengessä!

Yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut kokoaa Espooseen yli 1 100 urheilijaa 48 Euroopan maasta 13.–16.7.2023. Kilpailut alkavat kilpakävelyillä, jotka kilpaillaan Leppävaaran Urheilupuistossa jo 12.7. Lisätietoja tapahtumasta: https://espoo2023.fi/.

Lisätietoja:
Susanna Sokka

SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477