Reilu urheilu on näyttävästi esillä yleisurheilun nuorten MM-kisoissa Tampereella

Yleisurheilun nuorten MM-kisat ovat mukana kansainvälisten reilun urheilun tapahtumien haastekampanjassa. Tampereella 10.–15.7. järjestettävät kisat ovat tämän vuoden maailman kansainvälisin urheilutapahtuma. Niihin osallistuu urheilijoita yli 170 maasta.

Yleisurheilun nuorten MM-kisojen avajaisissa nähdään reilun urheilun kultainen viestikapula, joka kantaa mukanaan puhtaan urheilun viestiä. Aiemmin jo 28 Suomessa järjestettyä kansainvälistä urheilutapahtumaa on sitoutunut mukaan samaan haasteeseen.

Maalipallon EM-kilpailut haastoivat nuortenkisat mukaan kun maalipalloilija Susanna Halme ojensi kultaisen kapulan kymmenottelija Juuso Toivoselle.

– Meillä oli hienot maalipallokisat Pajulahdessa ja tunnelma oli hyvä. Tuomme reilun pelin ja puhtaan urheilun terveiset teille tänne Tampereelle. Pitäkää tunnelma korkealla ja tehkää hienoja suorituksia, maalipalloilija Susanna Halme sanoi.

– Kiitos tästä kultaisen kapulan viestistä. On upeaa päästä jatkamaan tätä reilun pelin viestiä. Lupaamme urheilla reilusti ja puhtaasti. Me urheilijat kutsumme myös kisayleisön kannustamaan meitä reilun pelin hengessä, kymmenottelija Juuso Toivonen sanoo.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:llä on kisoissa urheilijoille suunnattu esittelypiste yhdessä kansainvälisen yleisurheiluliitto IAAF:n sekä Athletics Integrity Unitin kanssa. Esittelypisteellä urheilijat saavat tietoa puhtaasta urheilusta ja voivat allekirjoittaa kannanoton reilun pelin puolesta. Taitavimmat tikanheittäjät voittavat tikkakisassa tikkataulun itselleen. SUEK myös kannustaa urheilijoita puhumaan reiluuden puolesta sosiaalisessa puolessa.

SUEKilla on MM-kisojen kisatorilla esittelypiste myös yleisölle iltakisojen aikana. Luvassa on kisailua ja tietoa reilusta pelistä. Esittelypisteeltä voi myös käydä nappaamassa suosikkimaansa lipputatuoinnin.

Tampereen yleisurheilun nuorten MM-kisoissa on mukana noin 1700 urheilijaa. Kilpailujen tulostaso on kesän tilastojen valossa erittäin korkea.

Internet:
tampere2018.com

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477

#puhtaastiparas
#IAAFTAmpere2018
#Tampere2018
#IAAFWorlds