Puhtaasti paras -ohjelma ensimmäistä kertaa mukana cheerleadingin SM-kilpailuissa

Helsingissä on 7.12. luvassa kosolti vauhtia, viihdettä, iloa, akrobatiaa ja tiivistä tunnelmaa, kun Suomen parhaat cheerleadingjoukkueet kilpailevat Suomen mestaruuksista. Myös Puhtaasti paras -ohjelma näyttäytyy kisoissa.   

Vuosittainen SM-finaali on cheerleadingin ehdoton päätapahtuma. Suuret joukkueet karsiutuvat finaaliin SM-karsintakilpailujen kautta, ja pienryhmien osallistujilla on suora osallistumisoikeus SM-finaaliin. SM-finaalipäivän aikana paikalla ovat kaikki: Suomen huiput ja tiensä finaaliin selvittäneet SM-tason joukkueet sekä katsomossa cheerleadingin harrastajat, ystävät ja perheenjäsenet kannustamassa suosikkejaan.

Mukana menossa on myös Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n ja Fazerin yhteinen Puhtaasti paras -ohjelma, jonka esittelypiste on paikalla kisoissa Helsingin jäähallissa 7.12. klo 13:30 alkaen aina viimeiseen kisataukoon saakka. Pisteellä voi allekirjoittaa suurvetoomuksen reilun pelin puolesta ja osallistua arvontaan.

– Cheerleading perustuu yhdessä tekemiseen ja puhtaisiin suorituksiin. Suomen Cheerleadingliitto halusi kutsua ADT:n SM-kilpailuihimme, jotta tietoisuus puhtaasta urheilusta kasvaa sekä urheilijoiden että taustajoukkojen parissa. Toivomme, että kun panostamme antidopingtietoisuteen urheilijat kiinnittävät entistä enemmän huomiota siihen, mitä he suuhunsa laittavat, sanoo Suomen Cheerleadingliiton toiminnanjohtaja Heidi Heiskanen.

– Dopingtestaustilanne oli tietysti hieman jännittävä, mutta yllättävän mukava kokemus. Testaajat ohjeistivat hyvin ja ilmapiiri oli rento. Lajin kannalta on hyvä asia, että urheilijoita testataan, näin pystymme osoittamaan sitoutumisemme puhtaaseen urheiluun. Cheerleadingissä taito, yhteistyö ja fiilis ratkaisevat, toteaa HAC Elite -joukkueen urheilija Eliisa Nevala.

– On kivaa olla ensimmäistä kertaa mukana cheerleadingin SM-kisoissa kertomassa myös kisayleisölle puhtaan urheilun sanomaa. Kiitämme liittoa ja urheilijoita lämpimästi kutsusta ja kannustamme urheilijoita puhtaasti parhaisiin suorituksiin, ADT:n viestintäpäällikkö Susanna Sokka sanoo.

Puhtaasti paras -ohjelma edistää urheilijoiden yhdenvertaisuutta ja puhdasta urheiluhenkeä. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.
 

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Internet: www.scl.fi