Puhtaan urheilun viestikapula siirtyi maalipallon EM-kisoille

Maalipallon EM-kilpailut haastettiin mukaan Suomessa järjestettävien kansainvälisten urheilutapahtumien puhtaan pelin kampanjaan. Koripallon EM- alkulohko heitti haasteen maalipalloilijoille. Haastekampanjan merkkinä Pajulahdessa pidettävissä kisoissa näkyi tänään puhtaan urheilun Kultainen kapula.


 
Kansainvälisten urheilukilpailujen puhtaan urheilun haastekampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n toimintaa. Kampanja ja sen tunnus, Kultainen kapula, ovat näkyneet kansainvälisiä urheilutapahtumissa Suomessa jo vuodesta 2009.

– Koripallon EM-kisoissa Susijengi tsemppasi ja taisteli kentällä. Maailmankuulut fanimme vetivät samanlaisella reilulla urheiluhengellä katsomossa. Syötämme pallon nyt eteenpäin maalipalloilijoille. Tähän ketjuun kannattaa lähteä mukaan, Susijengin kapteeni Shawn Huff sanoo.

Kultaisen kapulan vastaanottivat maalipallon EM-kilpailujen pääsihteeri Timo Pelkonen ja naisten maajoukkuepelaaja Susanna Halme.

– Kiitämme haasteesta. On ilo pelata maalipallon EM-kisat kotikentällä Pajulahdessa. Luvassa on varmasti ainutlaatuinen ja ikimuistoinen tapahtuma. Toivon, että kaikki turnauksen kokijat niin kentällä kuin sen ulkopuolella tulevat muistamaan kilpailut hyvästä tunnelmasta, suurista tunteista ja puhtaasta urheilusta, Halme sanoo

Maalipallon EM-kilpailut järjestetään 18.–22.9. Liikuntakeskus Pajulahdessa. Turnauksessa pelaa Euroopan 10 parasta naisten sekä miesten maalipallojoukkuetta.

SUEKin Puhtaasti paras -esittelypiste on paikalla tapahtumassa keskiviikkona 20.9 ja torstaina 21.9. klo 11–15. Urheilijat voivat esittelypisteellä testata tietonsa puhtaasta pelistä osallistumalla Maailman antidopingtoimisto WADAn Play True -visaan. Palkintoina on kultaisia juomapulloja. Yleisö voi napata poskeensa suosikkimaansa lipputatuoinnin ja mukaan tietoa eettisestä urheilusta.

Aihetunnisteet:
#puhtaastiparas, ##pajulahti2017, #susijengi,

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
040 740 7477