Puhtaan urheilun viestikapula kiertämään nyt Lentopallon Mestaruusliigaa

Jääkiekkoseura KalPan tämän vuoden alussa liikkeelle laittama puhtaan urheilun viestikapula saavuttaa nyt lentopallon miesten ja naisten Mestaruusliigat. Reilun pelin viesti on tähän mennessä tavoittanut jo koko jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Naisten Liigan. Lentopalloilijat ottivat tänään haasteen vastaan liigakauden avaustilaisuudessa.

Suomen Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström lähettää ylpeänä eteenpäin kultaa ja sisua säihkyvän viestikapulan:

– Puhtaan urheilun viestikapula on otettu todella hyvin vastaan jalkapallon Naisten Liigajoukkueiden parissa, ja mielestäni on ollut tärkeää viestittää myös katsojille, että teemme aktiivisesti työtä puhtaan urheilun puolesta. Olen ollut paikalla, kun viestikapula on vaihtanut seuraa, ja olen iloinen siitä, että olen siinä yhteydessä päässyt kertomaan asiasta tarkemmin kiinnostuneelle yleisölle. On osoittautunut tärkeäksi levittää tietoa siitä, että dopingiin liittyvät ongelmat ja niitä vastaan taisteleminen eivät kuulu pelkästään ammattilaissarjoihin, Lundström sanoo.

– On hienoa ottaa vastaan puhtaan urheilun viesti. Tämä on luonteva jatko lentopalloilijoiden aiemmille vahvoille kannanotoille reilun pelin puolesta. Puhtaasti paras -ohjelma on jo esittäytynyt lentopalloilijoille ja lentopallon ystäville maailman suurimmassa lasten ja nuorten lentopalloturnauksessa, PowerCupissa. Suomen mieslentopalloilijat ovat myös jakaneet kansainvälisissä karsintapeleissä kilpakumppaneilleen Puhtaasti paras -ohjelman tunnuksia, kultaisia kengännauhoja. Eettisesti kestävän urheilun puolustaminen on tärkeä asia lentopallossa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Suomalaiset lentopalloilijat haluavat viestinviejinä näyttää maailmalle mallia, vastaa Lentopallon Mestaruusliigan puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä.

– Lentopalloilijat pääsevät usein dopingtesteihin. Tämä on myönteistä: näin taataan tasavertaiset oikeudet aitoon voittoon kaikille urheilijoille. Puhtaan urheilun edistäminen on merkittävää myös nuorten lentopalloilijoiden vuoksi. Kun he kasvavat pienestä pitäen puhtaaseen urheiluun, reilusta pelistä tulee heille luonnollinen ja ehdoton osa urheilua, toteaa Lentopalloliiton valmennuspäällikkö Antti Paananen.

Eri lajien SM-sarjoja kiertävä puhtaan urheilun viesti on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa (www.puhtaastiparas.fi). Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Kimmo Nurminen
Suomen Lentopalloliitto ry – tiedotuspäällikkö
gsm 044 5958 565

Peter Lundström
Suomen Palloliitto – kilpailupäällikkö
gsm 050 380 0059