Puhtaan urheilun kultainen kapula veteraanien yleisurheilun hallimaailmanmestaruuskilpailuille

Veteraaniyleisurheilun hallimaailmanmestaruuskilpailuissa 3.–8.4. Jyväskylässä on luvassa reilun pelin juhlaa. Kisat ovat mukana Suomessa järjestettävien kansainvälisten urheilutapahtumien reilun pelin haastekampanjassa. Reilun menon kunniaksi myös kisojen viesteissä käytetään kultaisia viestikapuloita.

Veteraaniyleisurheilun hallimaailmanmestaruuskilpailut on vuoden 2012 kansainvälisin ja suurin yleisurheilukilpailu Jyväskylässä. Se sisältää perinteisten hallilajien lisäksi myös ulkoheittolajit sekä pitkän matkan juoksut ja kävelyn. Kisoihin odotetaan 66 eri maan edustajia, yhteensä 3000 urheilijaa.

Reilun pelin haaste merkkinään kultainen kapula saapuu Jyväskylään ilma-aseiden EM-kilpailuista, jotka järjestettiin helmikuussa.

– Meille ampumalajien edustajille oli kunnia-asia ottaa vastaan puhtaan urheilun haaste ja viedä tärkeää sanomaa eteenpäin. Vietimme helmikuussa hienot puhtaan urheilun kisat Heinolassa. Toivon, että Jyväskylässä reilu henki ja sitoutuminen eettiseen urheiluun ovat yhtä iloisesti ja vahvasti esillä, toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi Suomen Ampumaurheiluliitosta sanoo.

– Haaste on meille mieluinen. Veteraaneissa on viisautta, ja teemme kaikkemme onnistuneen ja puhtaan kisatapahtuman eteen. Hyvin kansainvälisissä kisoissamme puhtaan urheilun viesti kiirii samalla myös Suomelta maailmalle, Suomen Veteraaniurheiluliiton toiminnanjohtaja Vesa Lappalainen sanoo.

Suomessa järjestettävien kansainvälisten urheilutapahtumien reilun pelin haastekampanja on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa. Kultainen kapula haastaa vastaanottajansa edistämään puhdasta urheilua ja sitoutumaan sen arvoihin. Kultainen kapula on jo kiertänyt Suomea Nuorten Olympiafestivaaleilla vuonna 2009, salibandyn MM-kisoissa vuonna 2010, muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa ja enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailuissa vuonna 2011 sekä ilma-aseiden EM-kilpailuissa vuonna 2012.

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla Jyväskylässä torstaina 5.4. ja perjantaina 6.4. kello 12–17. Esittelypisteellä voi allekirjoittaa suurvetoomuksen puhtaan urheilun puolesta ja testata, tunnistaako Puhtaasti paras -ohjelman urheilijatähdet. Esittelypisteellä on myös kuvateline, johon kisoissa palkitut urheilijat kirjoittavat nimensä puhtaan urheilun puolesta.

ADT:n ja Fazerin Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Se kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja sekä nostaa valokeilaan urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin. Ohjelman vetoomukseen puhtaan urheilun puolesta voi osallistua osoitteessa www.puhtaastiparas.fi.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Vesa Lappalainen
Suomen Veteraaniurheiluliitto – toiminnanjohtaja
gsm 040 820 4730

Risto Aarrekivi
Ampumaurheiluliitto – toiminnanjohtaja
gsm 040 774 6950
Internet: wma2012.jyvaskyla.fi