Puhtaan urheilun kultainen kapula opiskelijoiden MM-painikisoille ja OLL:lle

Kuortaneella 2.–7.10.2012 järjestettävä opiskelijoiden MM-painitapahtuma on mukana kansainvälisten urheilutapahtumien puhtaan urheilun kampanjassa. Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL ry:n ja opiskelijoiden painikisat haastoi mukaan kampanjaan painin olympiakarsintaturnaus, joka järjestettiin Suomessa toukokuussa. Kuortaneen reilun pelin painimolskeille odotetaan noin 300 osallistujaa 30 eri maasta.

Suomen Painiliiton puheenjohtaja Jukka Rauhala luovutti tänään Kuortaneella kisojen avajaisissa puhtaan urheilun kultaisen kapulan OLL:n puheenjohtaja Lotte Uutiselle merkiksi reilun pelin haasteesta. 

– Opiskelijoiden MM-kisat ovat suuri ponnistus kisajärjestäjälle ja merkittävä osoitus erittäin aktiivisesta ja pitkiä perinteitä jatkavasta painitoiminnasta Suomessa. Kisoihin odotetaan 300 urheilijaa 30 maasta ympäri maailmaa, ja kisa on jo tämän vuoden toinen painin arvokisa Suomessa keväällä Vantaalla järjestetyn olympiakarsintaturnauksen jälkeen. Kuortaneen Urheiluopisto ja Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL yhdessä Suomen Painiliiton kanssa toimivat näin aktiivisesti puhtaan urheilun ja reilun pelin periaatteiden puolesta, Antti Pekkala sanoo.

– Lähden innolla ja motivoituneena kotikisoihin hakemaan kautta aikojen ensimmäistä suomalaista naisten opiskelijoiden MM-mitalia. Haastan samalla kaikki painijat, valmentajat, huoltajat ja tuomarit sekä koko kisaorganisaation mukaan ADT:n Puhtaasti paras -ohjelmaan, vuoden 2009 opiskelijoiden painin EM-pronssimitalisti, Lappajärven Veikkoja edustava Sarianne Savola sanoo. 

– Puhdas urheilu on arvo, johon olemme sitoutuneet. Viime vuonna sekä talvi- että kesäuniversiadeihin osallistuneet suomalaisjoukkueet allekirjoittivat Puhtaasti paras -vetoomuksen ja sitoutuivat näin reilun pelin noudattamiseen. Haluamme jatkossakin toiminnallamme edistää vastuullista urheilua, joten on suuri ilo ja kunnia saada vastaanottaa kultainen kapula, Lotte Uutinen kiittää.

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla Kuortaneella torstaina 4.10. kello 14–19 ja perjantaina 5.10. kello 11–15. Esittelypisteellä kaikki voivat allekirjoittaa suurvetoomuksen puhtaan urheilun puolesta ja urheilijat pääsevät testaamaan tietonsa WADA:n antidopingvisassa. Palkintoina on luvassa hienoja kultaisia juomapulloja.

Opiskelijoiden MM-painit ovat osa 17–28-vuotiaiden korkea-asteen opiskelijoiden maailmanmestaruuskilpailujen sarjaa. Opiskelijoiden MM-kilpailut järjestetään joka toinen vuosi. Kansainvälinen opiskelijaurheilijaliitto FISU on vuodesta 1962 lähtien järjestänyt jo yli 300 opiskelijoiden MM-tapahtumaa 51 maassa yhteensä yli 55 000 opiskelijaurheilijalle. Suomalaisosallistujat opiskelijoiden MM-kilpailuihin nimeää OLL.

Suomessa järjestettävien kansainvälisten urheilutapahtumien reilun pelin haastekampanja on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa. Kultainen kapula haastaa vastaanottajansa edistämään puhdasta urheilua ja sitoutumaan sen arvoihin. Kultainen kapula on jo kiertänyt Suomea Nuorten Olympiafestivaaleilla vuonna 2009, salibandyn MM-kisoissa vuonna 2010, muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa ja enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailuissa vuonna 2011 sekä ilma-aseiden EM-kilpailuissa, veteraaniyleisurheilun hallimaailmanmestaruuskilpailuissa ja painin olympiakarsintaturnauksessa vuonna 2012.

ADT:n ja Fazerin Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Se kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja sekä nostaa valokeilaan urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin. Ohjelman vetoomukseen puhtaan urheilun puolesta voi osallistua osoitteessa http://www.puhtaastiparas.fi/.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Jukka Tirri
OLL – opiskelijahuippu-urheilun koordinaattori
gsm 044 780 0213

Maarit Laitinen
Opiskelijoiden painin MM-kilpailut – pääsihteeri
gsm 040 503 8545

Internet: http://www.wucwrestling2012.com/