Puhtaan urheilun kultainen kapula nyt kiertämään Salibandyliigaa

Superpesiksen edustajat luovuttivat tänään eri lajien SM-sarjoja kiertävän puhtaan urheilun kultaisen kapulan Salibandyliigan käsiin. Pesäpallon ja salibandyn pelaajat kohtasivat reilun pelin haastekampanjan kunniaksi salibandykentällä, kun Seinäjoen Peliveljet ja SalibandySeura Viikingit mittelivät pallonkäsittelytaidoissa Seinäjoella.

Viestikapula haastaa vastaanottajansa edistämään puhdasta urheilua ja sitoutumaan sen arvoihin. Haastekampanjan tavoitteena on, että kaikki Suomen merkittävät urheilutoimijat toimivat puhtaan urheilun puolesta. Haaste saavutti nyt miesten Salibandyliigan, ja myös naisten Salibandyliiga ottaa sen vastaan.

– Kuluneena kesänä olemme Superpesiksessä rummuttaneet reilun pelin puolesta. Vaikka kultainen kapula jatkaa nyt matkaansa, emme jatkossakaan unohda tärkeää teemaa vaan se on pysyvä osa kansallislaji pesäpallon toimintakulttuuria, sanoo Suomen Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Mika Helminen

– Pallo ja kultainen kapula ovat nyt meillä, ja olemme siitä ylpeitä. Salibandylla on jo näyttöä ja perinteitä puhtaan urheilun edistämisessä: reilun pelin sanoma oli esillä Suomessa joulukuussa 2010 pelatuissa salibandyn MM-kisoissa. Nyt viemme puhtaan urheilun sanoman kaikkiin suomalaisiin salibandyseuroihin, niin pelaajille kuin heidän lähipiirilleen, sanoo Salibandyliigan kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen.

– Kultainen kapula saavuttaa nyt upeasti jo viidennen suomalaisen mestaruussarjan. Salibandy on ennenkin liputtanut reilun pelin puolesta, ja kultaisen kapulan kierros seurasta toiseen vahvistaa lajin sitoutumista työhön dopingia vastaan. Suomalaisten mestaruussarjojen ainutlaatuisen näkyvä ja avoin toiminta puhtaan urheilun puolesta on herättänyt myönteistä huomiota myös maailmalla, sanoo Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n viestintäpäällikkö Susanna Sokka.

Mestaruussarjojen kultaisen kapulan laittoi liikkeelle jääkiekkoseura KalPa vuoden 2010 alussa. Kapula on nyt kiertänyt jääkiekon SM-liigan, jalkapallon Naisten Liigan, lentopallon Mestaruusliigan ja Superpesiksen sarjan. Se on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa (www.puhtaastiparas.fi). Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. Suomen Antidopingtoimikunta ADT haluaa nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:

Ari Vehniäinen
Salibandyliiga – kilpailupäällikkö
gsm 0400 529 021

Mika Helminen
Suomen Pesäpalloliitto – kilpailupäällikkö
gsm 040 739 1280

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477