Puhtaan urheilun kultainen kapula alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon MM-kilpailuille

Lappeenrannassa ja Imatralla 17.–27.4.2014 pelattavat kilpailut saivat yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kilpailuilta haasteen edistää reilua peliä ja vastasivat siihen julistautumalla puhtaan urheilun tapahtumaksi. Näissä kilpailuissa nuorilla kiekkolupauksilla on näytön paikka: kykyjenmetsästäjät nappaavat täältä parhaat pelaajat ammattilaisjoukkueisiin.  

MM-mitaleista kilpailee 10 maata yhteensä 31 ottelussa. Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Sveitsi, Tanska, Tsekki ja Yhdysvallat.

Alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon MM-tapahtuma otti vastaan puhtaan urheilun viestikapulan merkiksi sitoutumisestaan reilun pelin arvoihin.

– Toivotamme tsemppiä ja menestystä toiselle kovalle nuorten kilpailulle. Nuorten yleisurheilun EM-kilpailut sujuivat kesällä hienosti. Ilmapiiri oli upea, ja kisojemme antidopingohjelma sai kiitosta. Haastamme ja kannustamme nyt nuoret jääkiekkoilijat ja koko kilpailuorganisaation samaan! Suomessa kesällä pidettyjen 22-vuotiaiden yleisurheilun EM-kilpailujen pääsihteeri Elisa Hakanen sanoo.

– On hienoa saada puhtaan urheilun viestikapula, joka myönteisellä tavalla muistuttaa meitä reilun pelin tärkeydestä. Imatralla ja Lappeenrannassa pelaajilla on kovat paineet. Kyseessä on varausiässä oleva ikäluokka, jota seuraa paikanpäällä 260 kykyjenmetsästäjää. Nuorilla kiekkoilijoilla on nyt ensimmäinen mahdollisuus ottaa askel kohti ammattilaisen uraa. Kaikilla ovat mielessä suoritus, kehittyminen ja parhaus, alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon MM-kilpailuiden pääsihteeri Tuula Puputti sanoo.

Kisoissa näkyvät vahvasti Maailman Antidopingtoimisto WADA ja Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n Puhtaasti paras -ohjelma, jotka yhdessä kilpailuorganisaation kanssa tuovat esille puhdasta urheilua. Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla 22.4. kello 14:00–20:00 sekä 26.4. kello 14:00–20:00. Esittelypisteellä pääsee nimeämään kilpailujen urheilijan ja joukkueen, jotka edistävät kaikkein parhaiten puhdasta urheilua ja reilua peliä. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja, ja jokainen vastaaja saa pienen muiston, jota käyttämällä edistää puhdasta urheilua ja reilua peliä.

Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. Se haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Internet: www.finhockey.fi