Puhtaan urheilun haaste Kastellin lukiolta Kuortaneen urheilulukiolle

Oululaiset Kastellin lukio ja Kastellin urheilulukio kutsuivat tänään Kuortaneen urheilulukion mukaan reilun pelin viestiin. Urheiluoppilaitokselta toiselle kulkeva haastekampanja nostaa esiin oikeudenmukaisuuden ja puhtauden merkitystä urheilussa ja on tavoittanut jo tuhansia suomalaisia nuoria. Samalla nuoret oivaltavat reilun pelin merkityksen koko yhteiskunnassa.

Kuortaneen urheilulukio sai tänään merkiksi vastaanottamastaan haasteesta puhtaan urheilun kultaisen viestikapulan oululaisilta.

– Antidopingtyö on näkynyt meillä paitsi urheilijaopiskelijoidemme arjessa myös yleisemmin Kastellin lukion toiminnassa. Päätimme yhdessä syksyllä ottaa lukuvuotemme yhdeksi teemaksi rehellisyyden ja vastuullisuuden kaikessa toiminnassamme, olipa kyse sitten urheilukilpailusta, kurssikokeesta tai mistä tahansa arjen asiasta, viestikapulan eteenpäin antanut Kastellin lukion rehtori Jani Syrjälä sanoo.

– Kuortaneen urheilulukio ja Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemia ottaa viestikapulan nöyränä vastaan. Etenemme ADT:n viitoittamalla puhtaalla linjalla, vaalien päihteettömyyttä ja terveellisiä elämäntapoja. Tulemme korostamaan kaikessa toiminnassamme reilun pelin henkeä sekä iloa, oli sitten kyse opiskelusta, valmentautumisesta tai vapaa-ajasta. Toivotamme kaikki toimijat mukaan, sanoo Kuortaneen lukion rehtori Hannu Lemmetyinen.

– On hienoa, että urheiluoppilaitokset edistävät aktiivisesti puhdasta urheilua. Rehellisyys ja vastuuntuntoisuus ovat arvokkaita asioita koko elämässä, eivät pelkästään urheilussa. Pallo on nyt kuortanelaisilla, joiden toivomme keksivän uusia hyviä tapoja innostaa opiskelijoita reiluun peliin, Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n viestintäpäällikkö Susanna Sokka sanoo.

Puhtaan urheilun kultainen viestikapula on osa ADT:n Puhtaasti paras -ohjelmaa reilun urheilun puolesta. Haastekampanjan tavoitteena on, että kaikki Suomen merkittävät urheilutoimijat toimivat puhtaan urheilun puolesta. Viesti on ennen Kastellin ja Kuortaneen lukioita kiertänyt jo Varalan urheiluopistossa, Sammon urheilulukiossa, Mäkelänrinteen lukiossa, Salpausselän lukiossa, Sotkamon lukiossa ja Ounasvaaran urheilulukiossa. Myös Suomen Olympiakomitea ja Urheiluakatemiaohjelma ovat myötävaikuttaneet puhtaan urheilun sanoman leviämiseen urheiluoppilaitoksissa.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477