Puhdasta Voimaa -tapahtuma vahvistaa voimailijoiden ja tankotanssijoiden julkista sitoutumista puhtaaseen urheiluun

Hämeenlinnan Elenia Areenalla nähdään 9.–10.9. tankotanssia Pohjolan huipulta, vahvin mies ja nainen MM-kilpailut sekä maksimivoimapunnerruksen SM-kilpailut. Puhdasta Voimaa -tapahtumaan odotetaan noin 150 urheilijaa. Lajit kuuluvat dopingvalvonnan piiriin, ja kisatapahtuma liputtaa näkyvästi puhtaan urheilun puolesta.  


Puhdasta Voimaa -tapahtuman aloittaa perjantaina tankotanssin PM-kilpailu. Kilpailussa nähdään myös miesten ja masters-ikäluokan kilpailu sekä juniorisarjojen esityksiä. Lauantaina areenan valtaavat vahvojen miesten ja naisten maailmanmestaruuksia tavoittelevat urheilijat. Elenia Areenalla nähdään myös hurjia punnerruksia maksimivoimapunnerruksen SM-kilpailuissa.  

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n Puhtaasti paras -esittelypiste on paikalla Elenia Areenalla perjantaina 9.9. klo 17.30–21. Esittelypisteellä urheilijat voivat osallistua Maailman antidopingtoimisto WADA ry:n Play True -tietovisaan ja voittaa kultaisen juomapullon. Tarjolla on myös tietoa puhtaasta urheilusta ja dopingvalvonnasta sekä Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -julkaisu. Yleisö pääsee äänestämään kisojen reiluimmasta urheilijasta.

Vahvin mies ja nainen MM-kilpailu järjestetään nyt toista kertaa antidopingtoiminnan alaisuudessa. Suomen Voimalajiliiton tavoitteena on vahvistaa lajiensa asemaa virallisina urheilulajeina, antidoping-järjestelmään sitoutuen.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh 040 740 7477