Puhdasta urheilua ja reilua peliä jääkiekon MM-kisoissa

Perjantaina Tampereella ja Helsingissä alkanut 2022 Jääkiekon MM-tapahtuma tuo näkyville puhdasta urheilua ja reilua peliä sekä katsomossa että kulisseissa. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK esittelee toimintaansa jokaisena Suomen pelipäivänä ja innostaa yleisöä kannustamaan reilun pelin hengessä kaikkia urheilijoita hyviin suorituksiin.

SUEKin esittelypiste on avoinna Tampereella Fan Zonella jokaisena Suomen alkusarjan pelipäivänä. Esittelypisteellä yleisö voi äänestää reilun pelin pelaajaa. Äänestys toteutetaan yhteistyössä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kanssa. Kisojen päätteeksi palkitaan eniten ääniä saanut suomalaispelaaja sekä muiden joukkueiden äänikuningas. Reilun pelin pelaajaa äänestäneet puolestaan voivat jännittää onnettaren osumaa, kun arvotaan kaikkien äänensä antaneiden kesken Suomen joukkueen virallinen pelipaita nimmareilla.

SUEK toteuttaa 2022 Jääkiekon MM-kisojen antidopingtoimintaa yhteistyössä Varalan urheiluopiston kanssa. Varalan opiskelijoilla on ainutlaatuinen tilaisuus oppia sekä antidopingasioista että kansainvälisen tapahtuman järjestämisestä, sillä opiskelijat toimivat SUEKin esittelypisteellä ja toimivat dopingtestisaattajina, ja suorittavat samalla opintojaan kansainvälisten arvokisojen antidopingtoiminnasta.

Yleisö voi noutaa SUEKin esittelypisteeltä lipputarroja, joilla voi tunnustaa oman värinsä – tai kerätä koko sarja reilun pelin hengessä. Jaa sinäkin oma reilun pelin kannustuksesi somessa aihetunnisteella #ReilunPelinLätkä #FairPlayHockey. Peliviikon reiluimmalle kannustajalle tai kannustusryhmälle luvassa IIHF:n ja SUEKin yllätyspalkinto.

SUEKin esittelypisteellä kannattaa käydä testaamassa myös omia taitojaan. Kiekonheittokisassa ei tällä kertaa mitata pituutta vaan tarkkuutta ja päivän parhaat tulokset palkitaan Kansainvälisen jääkiekkoliiton vihreillä kiekoilla pelaajanimmarein.

SUEKin esittelypisteen löytää Nokia Areenasta Suomen pelipäivinä eli 13.5., 14.5., 16.5., 18.5., 20.5., 21.5. ja 24.5. arkisin klo 14–20.30 ja viikonloppuisin klo 11–20.30. Tervetuloa kokemaan kisatunnelmaa reilun pelin hengessä!

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477