Power Cup kokoaa nuoret lentopalloilijat Mikkeliin

Nuoret pelaajat kokoontuvat maailman suurimpaan lasten ja nuorten lentopalloturnaukseen 6.–9.6.2013. Puhtaasti paras -ohjelma on menossa mukana Mikkelissä kannustamassa lentopalloilijoita reiluun peliin.

Mikkelissä kesäkuussa pelattavaan lasten ja nuorten Power Cup -lentopalloturnaukseen on ilmoittautunut 831 joukkuetta, ja kisapasseja on lunastettu noin 6 700. Tapahtuma kerää lapsia ja nuoria eri ikäluokista. Pelaajat ovat 7–22-vuotiaita. Lapset ja nuoret toimivat myös tuomareina oman ikäryhmänsä otteluissa. Pelejä pelataan kaikkiaan 25 sarjassa iän, sukupuolen sekä osaamisen tason mukaan. Power Cupissa kaikki pelaa -ideologia toteutuu neljän päivän ajan, sillä ainutlaatuinen sarjajärjestelmä takaa sen, että otteluita tulee kaikille joukkueille saman verran torstaista sunnuntaihin riippumatta sijoituksesta.
 
– Power Cup on aina varma kevään merkki meille ADT:n väelle. Tämä lasten ja nuorten lentopalloturnaus on mahtavahenkinen tapahtuma, jossa reilu peli näkyy ja kuuluu kaikessa, Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n viestintäpäällikkö Susanna Sokka sanoo.

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla Power Cupissa Mikkelissä torstaina 6.6. kello 12–17, perjantaina 7.6. kello 10–17 ja lauantaina 8.6. kello 10–16. Esittelypisteessä ADT jakaa tietoa ja vastaa kysymyksiin puhtaasta urheilusta. Pisteellä voi testata antidopingtietonsa ja voittaa kultaisen juomapullon. Esittelypisteellä kisataan myös hevosenkengänheitossa, jossa palkintona on Fazerin lakritsia ja taitavimmille heittäjille ADT:n puffihuivi. Pisteellä voi lisäksi allekirjoittaa suurvetoomuksen puhtaan urheilun puolesta. Alle 15-vuotiaat voivat allekirjoittaa vetoomuksen huoltajansa luvalla.  

Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.
 
Lisätietoja:
 
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Internet: www.lentopalloliitto.fi/powercup