Porin suomalaisen yhteislyseon lukio haastettiin mukaan puhtaan urheilun oppilaitokseksi

Turkulainen Kerttulin urheilulukio haastoi porilaiset puhtaan urheilun viestinviejiksi. Porin suomalaisen yhteislyseon lukio otti haasteen vastaan Urheiluakatemia- ja urheiluoppilaitospäivillä Lahdessa 10.5. Puhtaan urheilun sitoumuksen tehneitä urheiluoppilaitoksia on nyt Suomessa yhteensä 11.

Urheiluopistolta toiselle kulkevan haastekampanjan tavoitteena on, että kaikki Suomen urheiluoppilaitokset ja niiden opiskelijat sanovat yhdessä ei dopingille ja edistävät reilua peliä.

Porilaiset ottivat Lahdessa vastaan haastekampanjan tunnuksen, puhtaan urheilun kultaisen viestikapulan Kerttulin lukion rehtori Tapio Laineelta.

− Olemme Kerttulin lukiossa ja Turun Seudun Urheiluakatemiassa pitäneet tärkeänä teemana esillä urheilijan jaksamista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Yhtenä osana hyvinvointia on myös antidopingtoiminta. Kaikille urheilulukiolaisillemme on esimerkiksi järjestetty aiheesta asiantuntijaluentoja, Tapio Laine sanoo.

− Satakuntalainen urheilu kiittää lämpimästi tästä kunniasta. Tällaisella alueellisesti merkityksellisellä urheilun saralla toimivalla yksiköllä on tärkeää noudattaa kaikessa toiminnassaan rehellisyyden, luotettavuuden, läpinäkyvyyden ja reilun toiminnan periaatteita. Puhtaan urheilun edistäminen on kunnia-asia. Olemme kuluvana lukuvuonna kouluttaneet valmennustiimiämme puhtaan urheilun edistämiseen, urheilijan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tunnistamiseen sekä oman toiminnan eettiseen pohdintaan. Aloitteleville opiskelijoille olemme ottaneet viime syksystä ohjelmaan mukaan urheilulääkärin luennon, joka keskittyy puhtaaseen urheiluun ja omien arvojen pohdintaan. Työ jatkuu, sillä valmista ei tule ja uusia ikäryhmiä riittää. Haluamme viedä puhtaan urheilun viestiä kiitollisina ja nöyrinä eteenpäin, Porin suomalaisen yhteislyseon lukion rehtori Mari Aalto sanoo.

Urheiluoppilaitosten haastekampanja nostaa esiin reilun pelin ja puhtauden merkitystä urheilussa ja elämässä. Kampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n toimintaa eettisen urheilun puolesta. Myös Suomessa järjestettävillä kansainvälisillä urheilutapahtumilla on käynnissä vastaava haastekampanja.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477


Puhtaaseen urheiluun sitoutuneet urheiluopistot