Pia Ek SUEKin uudeksi puheenjohtajaksi

Asianajaja Pia Ek valittiin Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin uudeksi puheenjohtajaksi syyskokouksessa 9.12.2019. Pia EK seuraa tehtävässään Timo Laitista. Syyskokouksessa valittiin myös hallituksen jäsenet, hyväksyttiin SUEKin uudistetut säännöt ja vahvistettiin toiminta- sekä taloussuunnitelma vuodelle 2020.
 

Timo Laitinen toimi SUEKin puheenjohtajana vuodet 2018–2019. Laitinen pitää puheenjohtajakauttaan kiinnostavana ja työtelijäänä, kun organisaatio otti vahvempaa sijaa urheilun eettisissä asioissa. 

– SUEKille on löytynyt selkeä rooli eettisten asioiden esille nostamisessa. Ongelmat on tunnustettu ja tunnistettu. Tästä hyvänä esimerkkinä on puuttuminen häirintään ja muuhun urheilun epäasialliseen käytökseen, josta juuri nyt on tekeillä ensimmäinen laaja selvitys Suomessa, Laitinen sanoo. 

Laitisen mukaan Suekin muutos antidopingorganisaatiosta laaja-alaisemmaksi urheilun eettisten asioiden edistäjäksi on hyvässä vaiheessa ja tässä tilanteessa on luontevaa, että vetovastuu siirtyy uudelle puheenjohtajalla Pia Ekille

– Kiitän lämpimästi SUEKin jäseniä saamastani luottamuksesta. On kunnia saada luotsata eettistä urheilua 2020-luvulle. Hyvin organisoidun toiminnan ansiosta dopingvalvonta on ollut Suomessa pitkään erinomaisella tasolla. Eettiset asiat herättävät entistä enemmän kiinnostusta. On tärkeää, että maassamme on SUEKin kaltainen taho, joka edistää yhdenvertaisia oikeuksia eettisesti kestävään urheiluun. Timo Laitinen on tehnyt puheenjohtajakaudellaan erinomaista työtä, josta on hyvä jatkaa, asianajotoimisto Castrén & Snellmanin osakkaana toimiva Pia Ek sanoo. 

Pia Ek on tehnyt asianajajana töitä sekä urheiluoikeuden että teknologian parissa lähes kaksikymmentä vuotta. Uransa aikana hän on työskennellyt laajasti erilaisten urheilutoimijoiden kanssa avustaen muun muassa kotimaisia ja kansainvälisiä urheilujärjestöjä, huippujoukkueita, mediayhtiöitä sekä urheilusponsoreita. Ek on myös Urheilun oikeusturvalautakunnan pitkäaikainen jäsen ja sen varapuheenjohtaja. Hän on toiminut myös SUEKia edeltäneen Suomen Antidopingtoimikunta ADT:n hallituksen jäsenenä. Pia Ek aloittaa SUEKin puheenjohtajana vuoden 2020 alussa.

Hallitukseen jäseniksi kausille 2020–2021 valittiin Merja Leinonen, Hanna-Mari Manninen, Petri Pohjonen, Petri Heikkinen, Niko Jakobsson, Panu Autio ja Olavi Airaksinen. Hallituksen varajäseniksi valittiin Kimmo J. Lipponen ja Riikka Juntunen

Henkilövalintojen lisäksi SUEKin syyskokous vahvisti organisaation uudet säännöt, joista keskeisimmät uudistukset koskevat antidopingasioissa keskitetyn kurinpitoelimen luomista sekä hallituspaikkojen sukupuolikiintiöitä. Jatkossa hallituksen jäsenistä on oltava sekä naisia että miehiä vähintään 40 prosenttia. Samalla siirryttiin henkilökohtaisista varajäsenistä kahteen varajäseneen, joilla on aina hallituksen kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus. Sääntömuutoksessa lisättiin urheilijajäsenelle äänioikeus. Lisäksi vuosikokous vahvisti vuoden 2020 toiminta- ja taloussuunnitelman.

Lisätietoja: 

Teemu Japisson

SUEK – pääsihteeri

puh: 0400 878 949