Petteri Sihvonen: Uusi tulokulma suomalaiseen huippu-urheiluun

Viestikapula-blogin uusin kirjoittajavieras, johtava jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen julistaa olevansa paitsi pesunkestävä lätkäjätkä myös humanisti, sekä puhtaan urheilun kannattaja par exellence. Sihvonen kirjoittaa suomalaisen huippu-urheilun olevan monin eri mittarein alennustilassa. Se, että juuri nyt suomalainen huippu-urheilu elää suvantovaihetta, johtuu hänen mukaansa kiistatta siitä, että meillä on onnistuttu antidopingtyössä.

– Seuraava pulma on siinä, että Suomen huippu-urheilun suhteen menestyshullun kansan on opiskeltava uusi tulokulma ja asennoituminen urheiluun. Ja ehkä aika on vihdoin kypsä siihen. Kansallinen identiteettimme kestää sen, ettei mitalisadetta ole eri kisoista luvassa. Vai kestääkö? Sihvonen kirjoittaa.

Petteri Sihvosen blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/. Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Petteri Sihvonen haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi Suomen Hiihtoliiton entisen puheenjohtajan Seppo Rehusen.