Paraurheilijoiden vuoro viedä puhtaan urheilun haastekampanjaa

Euroopan parhaat nuoret paraurheilijat Pajulahteen kokoava European Para Youth Games vie eteenpäin myös Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin haastekampanjaa reilusta pelistä ja puhtaasta urheilusta. SUEKin haastekampanjassa on ollut mukana jo yli 30 Suomessa järjestettyä kansainvälistä urheilutapahtumaa.

European Para Youth Games järjestetään Pajulahdessa 27.6.–4.7.2022. Tapahtuma on monilajinen, nuorille paraurheilijoille suunnattu kilpailutapahtuma, jota pidetään nuorten paraurheilijoiden ensimmäisenä askeleena kohti ammattimaista urheilu-uraa.

Pajulahdessa nähdään historian suurin European Para Youth Games -tapahtuma. Urheilijoita tapahtumassa on noin 430 ja he edustavat 29 maata. Lajeina mukana ovat yleisurheilu, uinti, boccia, pöytätennis, maalipallo, pyörätuolikoripallo, judo ja sokkopingis.

Euroopan parhaat nuoret paraurheilijat vastaanottavat avajaisissaan puhtaan urheilun haastekampanjan symbolin, kultaisen kapulan salibandyn MM-järjestäjiltä.

Haastekampanjan hengessä kisatapahtuman yhteydessä järjestetään joukkueille englanninkielisiä tietoiskuja antidopingista ja demoja dopingtesteistä. Lisäksi SUEKin esittelypiste on avoinna urheilijoille ja joukkueen jäsenille 28.–30.6. klo 10–18.

Esittelypisteellä voi testata tietämystään antidopingasioissa WADAn Play True Quizin avulla. Kaikki kyselyn suorittaneet saavat palkinnoksi Play True Quiz -juomapullon. Lisäksi SUEKin esittelypisteellä on jaossa lipputarroja ja siellä voi tehdä itselleen oman urheilen reilusti -rintamerkin. Yleisö ja urheilijat voivat European Para Youth Games -tapahtuman aikana äänestää tapahtuman reilun pelin urheilijaa, ja eniten ääniä saanut urheilija palkitaan. Myös äänestäjille on luvassa pieniä kannustinpalkintoja.

Lisätietoja European Para Youth Games -tapahtumasta: https://epyg2022.fi/about-epyg/

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477