Paavo Arhinmäki: Dopinginvastaista työtä tarvitaan myös harrasteliikunnassa

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogin syyskuun kirjoittajavieras on kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Arhinmäki muistuttaa, että tyypillisin suomalainen dopingrikos on se, että nuori mies tilaa dopingaineita netistä omaan käyttöönsä. ”Muskeleiden, voiman ja suorituskyvyn vuoksi – vai fiiliksen ja seuran vuoksi?”, Arhinmäki pohdiskelee tekstissään. Ministeriöt ovat nyt päättäneet yhteistoimin puuttua harrastusliikunnassa ilmenevän dopingin käytön ehkäisyyn ja vähentämiseen.

– Maaperä on meillä otollista dopinginvastaiselle työlle. Suomalaisten suhtautuminen dopingaineisiin on kriittistä, ministeri Paavo Arhinmäki kirjoittaa.

Paavo Arhinmäen blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Arhinmäki haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin.