Osmo Soininvaara: Voiko vilpillä saadusta voitosta olla ylpeä?

”Miltä tuntuu katsella palkintokaappia, jos palkinnot on voitettu kiellettyjä keinoja käyttäen? Muita voi pettää, mutta itseään ei”, pohdiskelee Viestikapula-blogin uusin kirjoittajavieras, kansanedustaja (Vihr.) Osmo Soininvaara. Soininvaara ehdottaa blogimerkinnässään, että yksittäisten veriarvojen sijasta tutkittaisiin niiden yhdistelmiä, keinon sijasta lopputulosta.

– Jotkut nyt kielletyt, mutta kohtalaisen vaarattomat dopingin muodot voisi sallia, jotta fuskulla saatu hyöty olisi vähän pienempi. Hiihdossa on näin tosiasiassa tehty astmapiippujen osalta. Koko laji pitäisi kieltää ammattina työsuojelulain perusteella, jos hiihto oikeasti tuottaisi niin paljon astmaa kuin sen väitetään tuottavan, Soininvaara kirjoittaa.

Osmo Soininvaaran blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Osmo Soininvaara haastaa kesäkuun 2011 Viestikapula-blogin viestinviejäksi entisen aitajuoksijan Arto Bryggaren.