Oskari Mörö -Suomessa eivät huijarit menesty

Jos antidopingtyössä järjestettäisiin maiden välisiä mestaruuskisoja, Suomi olisi mestarisuosikkien joukossa, ellei peräti ykkössuosikki, kirjoittaa aitajuoksija Oskari Mörö tuoreessa Viestikapula-blogin merkinnässään. Mörö on tästä ylpeä, vaikka hän samalla toivookin, että testaaminen toimisi yhtä hyvin kaikkialla maailmassa.

Mörö kuvaa kirjoituksessaan myös dopingvalvonnan vaikutusta yksittäisen urheilijan arkeen.

– Kuinka antidopingtyö näkyy minun arjessani? Lähinnä niin, että ilmoitan jokaiselle yölle olinpaikkatiedot Maailman antidopingtoimisto WADAn ylläpitämään ADAMS-järjestelmään. Samalla ilmoitan yhden tunnin päivässä, jolloin olen testaajien tavattavissa tuossa antamassani osoitteessa. Minulla tuo aika on usein aamulla kello 6–7. Olen silloin nukkumassa, mutta myös tavoitettavissa, ja aika usein saan aamuvieraita, hän kertoo.

Viestikapula-blogissa käydään keskustelua urheilun etiikasta. Mörön blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa http://www.antidoping.fi/viestikapula-blogi. Oskari Mörö haastaa Viestikapula-blogin seuraavaksi kirjoittajaksi uimari Emilia Bottaksen.