Oskar Kirmes: Herrasmieslajissa ei oikoteitä tunneta

Telinevoimistelija Oskar Kirmes tunnustaa tuoreessa Viestikapula-blogin merkinnässään, ettei hän keksimälläkään keksi, mitä hyötyä dopingista voisi hänen lajissaan olla. Viisivuotiaasta asti voimistellut Kirmes kuvailee, kuinka telinevoimistelussa kiteytyy jo antiikin olympialaisten korkein tavoite: terve sielu terveessä ruumissa.


– Olen ylpeä, että omassa lajissani harvemmin törmää dopingiin. Podiumilla voimistelee mies miestä vastaan, ja salilla tehty kova työ punnitaan rehellisesti, reilulla pelillä ja puhtaasti, Kirmes kirjoittaa.
Oskar Kirmes on ensimmäinen miesten telinevoimistelun Suomen edustaja olympialaisissa sitten vuoden 1972 eli 44 vuoden tauon jälkeen. Kirmes on kuusiottelija ja kilpailee Rio de Janeiron olympialaisissa kaikilla kuudella telineellä.

Oskar Kirmeksen blogimerkinnän voi lukea Viestikapula-blogissa osoitteessa www.antidoping.fi/viestikapula-blogi. Blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Kirmes haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin kirjoittajaksi kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän. Myös Mäkelä lähtee pian Rio de Janeiroon ensimmäisiin olympialaisiinsa, ja Kirmes toivottaa hänelle haasteen myötä tsemppiä kisoihin.