Orimattilassa pidettävä kansainvälinen nuorten haulikkokilpailu haastettiin mukaan puhtaan urheilun viestiin

Orimattilaan kokoontuu 10.–16.7. yli 80 nuorta haulikkoampujaa yhdeksänteen kansainväliseen nuorten haulikkokilpailuun. Tapahtuma haastettiin mukaan kansainvälisten urheilutapahtumien haastekampanjaan.

Haasteen merkkinä Orimattilassa nähtiin puhtaan urheilun Kultainen viestikapula. Kultainen kapula on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n toimintaa reilun urheilun puolesta. Se on kiertänyt vuodesta 2009 lähtien kansainvälisiä arvokilpailuja Suomessa kantaen mukanaan puhtaan urheilun haasteen.

Nuorten haulikkokilpailut otti haasteen vastaan taitoluistelun MM-kilpailuilta, jotka pidettiin viime talvena Helsingissä.

– Vaikka taitoluistelu ja ammunta ovat erilaisia lajeja, haaste osoittaa, että urheilussa ydin on aina sama. Reilu peli, puhdas urheilu ja eettiset arvot yhdistävät koko urheilua. Taitoluistelun MM-kisat olivat hieno tapahtuma, johon katsojat toivat upean tunnelman. Toivotamme myös teille täällä Orimattilassa hyviä kisoja, sanoo Suomen Taitoluisteluliiton hallituksen jäsen Kirsi Greis.

Järjestävän seuran, Orimattilan seudun urheiluampujien puheenjohtaja Pertti Könönen ja urheiluampuja Juho Mäkelä ottivat Kultaisen kapulan vastaan.

– On kunnia vastaanottaa tämä kapula ja jatkaa näin hienoa perinnettä. Järjestämme täällä Orimattilassa kisat reilun pelin ja puhtaan urheilun periaatteitta vaalien. Tapahtuma on pienempi kuin taitoluistelun MM-kilpailut mutta tunnelma toivottavasti yhtä loistava. Juhlistamme samalla 100-vuotiasta Suomea ja 25-vuotiasta Orimattilaa, Könönen sanoo.

SUEKin puhtaan urheilun esittelypiste on paikalla Orimattilassa perjantaina 14.7. klo 10–16. Urheilijat voivat testata tietonsa Maailman antidopingtoimisto WADAn tietovisassa ja voittaa kultaisia juomapulloja. Kisayleisö on tervetullut juttelemaan reilusta pelistä ja puhtaasta urheilusta. Jaossa on myös puhtaasta urheilusta kertovia aineistoja.

Lisätietoja:

Heikki Romppanen
Kansainvälinen nuorten haulikkokilpailu – kilpailun johtaja
puh. 0400 886 065

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477

Internet