Olli-Pekka Karjalainen: Postia odotellessa

Viestikapula-blogin tuorein kirjoittajavieras on moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen. Hänen postiluukustaan saattaa lähiaikoina kolahtaa jälkilähetyksenä pronssimitali vuoden 2005 Helsingin MM-kisoista, dopingnäytteiden pakastamisen ja entistä tarkemman analysoinnin ansiosta.

– Maailman Antidopingtoimisto WADA teki aikoinaan päätöksen, että tiettyjä dopingtestinäytteitä säilötään pakastimessa kahdeksan vuotta testaamisen jälkeen. Tämä tulee viemään koko dopingin vastaisen taistelun uudelle tasolle, mitä ei välttämättä edes tajuttu säännöstä päätettäessä. Testausmenetelmien kehittyminen tekee mahdolliseksi tarkemman seulan ja sellaisia douppareita jää kiinni, jotka läpäisivät testit ensimmäisellä kerralla. Jo nyt on käynyt selville, että mitaleja tulee menemään uudelleen jakoon. Vaikuttaa vahvasti myös siltä, että allekirjoittaneellekin olisi tyrkyllä jälkikäteen ainakin Helsingin MM-kisojen pronssi, Karjalainen kirjoittaa.

Olli-Pekka Karjalaisen blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi. Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Karjalainen haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi salibandyn suomenmestarijoukkueen Seinäjoen peliveljien päävalmentajan Tommy Koposen.