Olli J. Heinonen SUEKin virkaa tekeväksi lääketieteelliseksi johtajaksi

Professori, liikuntalääketieteen erikoislääkäri Olli J. Heinonen on valittu Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n virkaa tekeväksi lääketieteelliseksi johtajaksi. Heinonen toimii SUEKin lääketieteellinen johtaja Timo Seppälän sijaisena toukokuun 2017 loppuun tai enintään siihen kun Seppälä palaa sairauslomalta. Heinosella on laaja tausta urheilun ja urheilijoiden terveydenhuollon, tutkimuksen sekä laboratoriolääketieteen parista.  


Olli J. Heinonen on Turun yliopiston yhteydessä toimivan Paavo Nurmi -keskuksen ylilääkäri sekä Turun yliopiston terveysliikunnan professori. Hän hoitaa SUEKin lääketieteellisen johtajan tehtävää oman toimensa ohella. Timo Seppälä jäi syksyllä 2016 sairauslomalle SUEKista tapaturman vuoksi.
 
− On suuri kunnia ja haaste toimia Timo Seppälän sijaisena. Jokainen suomalainen urheilun seuraaja tuntee Timo Seppälän ja hänen ylivertaisen asiantuntevat lausuntonsa. Korvaamme Seppälän tietämyksen ja kokemuksen nyt vahvalla tiimityöllä, johon osallistuu lisäkseni muita asiantuntijoita, Heinonen sanoo.
 
Olli J. Heinonen valmistui Turun yliopistosta lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1985 ja väitteli vuonna 1992. Hän on aktiivinen tutkija ja tutkijoiden ohjaaja, joka on julkaissut yli 100 kansainvälistä tieteellistä alkuperäisartikkelia. Heinosen tutkimusalaa ovat lihaksen energia-aineenvaihdunta, liikunta- ja urheiluvammat, urheilijan terveydenhuolto sekä liikunnan terveysvaikutukset.
 
Heinonen on myös toiminut useiden urheilijoiden, joukkueiden, seurojen ja liittojen asiantuntijalääkärinä. Hänellä on monia urheilun ja terveydenhuollon kotimaisia ja kansainvälisiä luottamustoimia: hän toimii esimerkiksi Kansainvälisen suunnistusliiton lääketieteellisen komitean puheenjohtajana.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh 040 740 7477