Nuorten EM-painonnosto mukaan reilun pelin viestiin

Painonnoston nuorten EM-kisat jatkavat kansainvälisten reilun urheilun tapahtumien haastekampanjaa. Nuorten EM-kisat järjestetään 24.9.–3.10. Rovaniemellä ja ainutlaatuiseksi tapahtuman tekee se, että ensimmäistä kertaa nuoret alle 20- ja 23-vuotiaat nostavat EM-painoja Suomessa.

Nuorten painonnoston EM-kisoihin osallistuu noin 500 urheilijaa sekä noin 250 maajoukkueiden taustahenkilöä tai tuomaria. Osallistujia on lähes 40 eri maasta.

Tapahtuman avajaisissa nähdään reilun urheilun kultainen viestikapula, joka kantaa mukanaan reilun pelin ja puhtaan urheilun viestiä. Viestiketju on jo pitkä, sillä aiemmin jo yli 30 Suomessa järjestettyä kansainvälistä urheilutapahtumaa on sitoutunut reilun urheilun haasteeseen.

Nuorten EM-tapahtuman haastoi mukaan nuorten judon EM-tapahtuma, joka järjestettiin Vantaalla. Viestikapulan nuorille painonnostajille tuo suomalaisjudoka Louna-Lumia Seikkula.

– Tämä viestikapula tuo reilun pelin ja puhtaan urheilun sanoman nuorten judon EM-kisoista tänne Rovaniemelle. Nauttikaa hyvistä suorituksista ja kannustakaa kaikkia joukkueita, Seikkula sanoo.

– Kiitos kultaisen kapulan viestistä! Viemme sitä eteenpäin reilun pelin hengessä, ja vastuullisuus on yksi tärkeistä teemoistamme, sanoo Viivi Körkkö nuorten EM-painonnoston osallistujien puolesta.

Suomen huippupainonnostaja Anni Vuohijoki muistuttaa nuoria arvokisanostajia reilun pelin merkityksestä.

– Reilun peli pitää olla urheilun ytimessä niin aikuisten kuin nuortenkin arvokisoissa. Nuoret urheilijat ovat siinä uravaiheessa, että heillä on mahdollisuus rakentaa reilua peliä uudelta pohjalta. Urheilijoiden pitää olla mukana kantamassa vastuuta painonnoston tulevaisuudesta ja sen jatkuvuudesta Olympiaohjelmassa. Toivotan osaltani menestyksekkäitä EM-kisoja kaikille osallistuville joukkueille, Vuohijoki sanoo.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry jakaa EM-tapahtumassa tietoa puhtaan urheilun käytännöistä. SUEKin esittelypisteellä urheilijat voivat testata omaa antidopingtietämystään ja äänestää kisojen reiluinta urheilijaa. SUEKin esittelypiste on paikalla 28.–29.9.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477