Nooralotta Neziri: Ensimmäinen arvokisamitali ja dopingtesti samaan hintaan

Viisi vuotta sitten pikajuoksija ja pika-aituri Nooralotta Neziri koki merkittävän päivän: hän voitti ensimmäinen arvokisamitalinsa, teki uuden Suomen-ennätyksen ja antoi ensimmäisen dopingnäytteensä, kaikki samoissa kisoissa. Neziri, Viestikapula-blogin uusin kirjoittajavieras, kertoo blogimerkinnässään myös kantaneensa toisissa kisoissa ylpeistä I run clean -t-paitaa silloinkin, kun juoksuaskel ei ole kulkenut teknisesti täysin puhtaasti.

– Moskovan MM-kilpailut olivat ensimmäiset MM-kilpailut, joissa kaikkien oli käytävä ennen suoritustaan antamassa veridopingnäyte testaajille. Mielestäni tämä oli todella hyvä juttu, ja systeemi toimi hyvin vaivattomasti, sillä pisteitä oli kaikissa kilpailijahotelleissa ja testissä pystyi käymään oman aikataulun mukaisesti. Kilpailut sujuivat osaltani mukavasti, sillä sain puristettua itseni välieriin, joissa juoksin uuden Suomen-ennätyksen, Neziri muistelee.

Vuoden esikuvaksi valitun Nooralotta Nezirin blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi. Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Neziri haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi 400 metrin pikakiitäjä Ella Räsäsen.