Neste Ralli otti kantaa puhtaan urheilun puolesta

Keski-Suomessa 27.–30.7. kisattava FIA:n rallin MM-sarjan osakilpailu Neste Ralli ajaa reilun urheilun puolesta. Tapahtuma lähti mukaan puhtaan urheilun haastekampanjaan, jonka tunnus on Kultainen kapula.


Suomessa järjestettävien kansainvälisten urheilutapahtumien haastekampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n toimintaa. Neste Rallin haastoi kampanjaan mukaan Orimattilassa pidetty nuorten haulikkoammunnan kisatapahtuma.

– Me saimme puhtaan urheilun viestiä kantavan Kultaisen kapulan taitoluistelijoilta ja siirrämme sen nyt eteenpäin moottoriurheilijoille. Samalla kapula siirtyy junioreilta aikuisten käsiin. On hienoa, että erilaiset lajit ovat mukana yhteisessä kampanjassamme reilun pelin puolesta. Se on urheilua parhaimmillaan, nuorten haulikkoammunnan kisoista vastanneen Orimattilan seudun urheiluampujien puheenjohtaja Pertti Könönen sanoo.

– Osallistumme ylpeinä urheilulajien yhteiseen ponnistukseen reilun pelin puolesta. Puhtaan urheilun lisäksi tuomme tänä vuonna tapahtumassamme vahvasti esille myös nuorisourheilun tukemisen ja liikenneturvallisuuden edistämisen sanomaa, kertoo Neste Rallin promoottori Jani Backman.  

SUEKin Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla Neste Rallin kilpailukeskuksessa Jyväskylän Paviljongissa 28.–29.7. klo 10–19. Yleisö voi äänestää kisojen reiluimmasta kuskista ja voittaa huippukuskien signeeraamia lippalakkeja. Voit myös napata poskeesi lipputatuoinnin. Rallin MM-sarjan kuninkuusluokan, WRC:n, kuljettajat allekirjoittavat esittelypisteellä julkisesti nähtävillä olevan vetoomuksen puhtaan urheilun ja reilun pelin puolesta.  

Neste Ralli on tullut maailmalla kuuluisaksi nopeista sorateistään, näyttävistä hypyistään sekä mahtavista järvimaisemistaan. Tapahtuma on Pohjoismaiden suurimpia vuosittaisia yleisötapahtumia ja kilpailijamäärältään yksi MM-sarjan suurimmista. Tänä vuonna Suomen MM-ralli kurvaa yleisön eteen 25 jännittävän erikoiskokeen voimin. Rallia ajetaan Jyväskylässä jo 67. kertaa ja tapahtuman järjestää AKK Sports Oy.

Lisätietoja:
Jani Backman
AKK Sports Oy – Neste Rallin promoottori
puh: 040 522 4346

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477

Internet: nesterallyfinland.fi