Näkövammaisten maalipallon MM-kilpailut ottavat kantaa puhtaan urheilun puolesta

Tapiolan urheilupuistossa Espoossa on 26.6–6.7. nähtävissä maailmanluokan maalipalloa, kun lajin MM-kilpailut järjestetään historian ensimmäisen kerran Suomessa. Tapahtuma on myös julistautunut puhtaan urheilun kärkitapahtumaksi ja viestittää vahvasti urheilijoiden maailmanlaajuisen yhdenvertaisuuden puolesta. Näin maalipalloilijat näyttävät, että Suomessa arvostetaan puhdasta urheilua ja reilua peliä.

Espoossa pelataan kaikkiaan kuuden kilpailupäivän aikana 102 huipputason maalipallo-ottelua kahdella areenalla: Tapiolan urheiluhallissa ja Summahallissa. Suomen miesten joukkue on hallitseva paralympiavoittaja Lontoosta, ja naisten joukkue sijoittui Lontoossa neljänneksi. Kisat järjestää Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry.

Kisoissa nähdään myös puhtaan urheilun kultainen viestikapula, joka kiertää urheilun kansainvälisiä arvokilpailuja Suomessa. Maalipallon MM-kisat ottivat puhtaan urheilun haasteen vastaan rallicrossin MM-osakilpailulta.  

– Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä, että me autourheilijat olemme mukana tässä tärkeässä ketjussa hieman erilaisen urheilulajin edustajana, ja luovutan haasteen mielelläni eteenpäin maalipallon MM-kilpailulle. Vaikka lajimme on varsin erilaisia, ovat reilun pelin ja puhtaan urheilun periaatteet yhteisiä, sanoo viestikapulan maalipalloilijoille luovuttanut AKK-Motorsport ry:n 1. varapuheenjohtaja Tapani Eronen.

– Vammaisurheilussa toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä toiminnan tasavertaisuus. Maalipallo ja MM-kilpailut haluaa olla edistämässä puhtaan urheilun periaatetta ja oikeudenmukaisuutta huippu-urheilussa. Kultainen kapula on meille mieluista kantaa, sanoo maalipallon MM-kilpailujen pääsihteeri Hannele Pöysti.

– Tavoitteenamme on tietenkin voittaa, mutta meille on erityisen tärkeää voittaa reilulla pelillä, sääntöjä noudattaen. Viemme ylpeänä eteenpäin puhtaan urheilun sanomaa, sanoo Suomen joukkueen pelaaja Erkki Miinala.

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla näkövammaisten maalipallon MM-kilpailuissa perjantaina 4.7. kello 10:30–15:30 ja lauantaina 5.7. kello 09:00–14:00. Puhtaasti paras -pisteellä voi ihailla kisojen kaikkien mitalistien allekirjoittamaa julistetta puhtaan urheilun puolesta ja nuoret urheilijat voivat osallistua Maailman Antidopingtoimisto WADA:n tietovisaan ja voittaa hienon kultaisen juomapallon. Yleisölle on tarjolla myös arvontoja ja mainio tilaisuus keskustella urheilun arvomaailmasta.

Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. Se haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Internet: www.goalball2014.fi