Muodostelmaluistelun MM-kilpailuille puhtaan urheilun kultainen kapula

Muodostelmaluistelun kauden kansainvälinen kärkitapahtuma haastetaan puhtaan urheilun edistäjäksi. Kansainvälisten urheilutapahtumien reilun pelin haastekampanjan tunnus, kultainen kapula, ojennetaan 9.4. Helsingin Jäähallissa Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamolle.

Kultaisen kapulan luovuttaa muodostelmaluistelun MM-kilpailuille Suomen Salibandyliiton koulutuspäällikkö Jari Oksanen.

– Suomessa viime joulukuussa järjestetyt salibandyn MM-kisat olivat hieno puhtaan urheilun juhla. Toivomme, että muodostelmaluistelun MM-kilpailuista tulee yhtä upea tapahtuma. Suomi näyttää taas mallia ja osaamistaan reilussa pelissä. Puhdas urheilu on tärkeää, ja siksi haluamme ottaa näin voimakkaasti kantaa, toimia edelläkävijöinä ja viedä viestiä maailmalle. Haluamme nostaa urheilun iloa, arvoa ja nautintoa ohi lieveilmiöiden. Ilolla ja puhtaasti tehty työ tuo parhaan tuloksen, Oksanen sanoo.

– Olemme otettuja, että muodostelmaluistelun MM-kilpailut on valittu puhtaan urheilun viestin viejäksi. Lupaamme tehdä sen ylpeinä ja vastuuntuntoisesti. Salibandyn MM-kilpailut hoitivat velvollisuutensa kaikilta osin upeasti ja toivon, että me pystymme samaan, sanoo Susanna Rahkamo. 

Muodostelmaluistelun maailmanmestaruudet ratkotaan Helsingissä 8.–9.4.2011. Suomen joukkueet ovat säännöllisesti olleet mukana MM-kisojen mitalitaistoissa. Vuonna 2010 Suomi ylsi kaksoisvoittoon Coloradon MM-jäällä. Luvassa on upeaa luistelua, draamaa, huippu-urheilua, pukuloistoa ja vauhtia vailla vertaa.

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste oli avoinna luistelijoille torstaina 7.4. Myös yleisö pääsee tutustumaan esittelypisteellä puhtaaseen urheiluun perjantaina 8.4. kello 16:30–20:30 ja lauantaina 9.4. kello 16:00–20:00. Infopisteessä voi allekirjoittaa suurvetoomuksen puhtaan urheilun puolesta ja testata, tunnistaako Puhtaasti paras -ohjelman upeat urheilijatähdet.

Suomessa järjestettävien kansainvälisten urheilutapahtumien reilun pelin haastekampanja on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa. Kultainen kapula haastaa vastaanottajansa edistämään puhdasta urheilua ja sitoutumaan sen arvoihin. Haastekampanjan laittoi liikkeelle vuonna 2009 Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien pääsihteeri Pirjo Puskala.

ADT:n ja Fazerin Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Se kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT haluaa nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Minna Järvinen
Suomen Taitoluisteluliitto – toimistoassistentti
puh. 050 5436 898

Jari Oksanen
Suomen Salibandyliitto – koulutuspäällikkö
gsm 0400 529 002

Internet:
www.2011synchroworlds.com
www.stll.fi