MM-joukkuevoimistelu jatkaa reilun pelin viestiä

Kansainvälisten reilun urheilun tapahtumien haastekampanjassa on joukkuevoimistelijoiden vuoro. Maailman parhaat joukkuevoimistelijat kokoontuvat 19.-21. marraskuuta Helsinkiin ja vievät samalla reilun pelin haastetta eteenpäin.

Joukkuevoimistelun MM-kisoissa voimistellaan sekä naisten että nuorten MM-mitaleista. Lisäksi käydään IFAGG Trophy -kilpailu. MM-joukkuevoimistelu on myös osa suomalaisen voimistelun 125-vuotisjuhlaa, ja sen juhlanäytöksestä nautitaan kisaviikonlopun lauantai-iltana. Luvassa on siis runsaasti taiteellisuuden ja vaativan huippu-urheilun yhdistäviä elämyksiä. Tapahtumaan osallistuu 64 joukkuetta 15 eri maasta.

Joukkuevoimistelijat ottavat reilun pelin viestihaasteen vastaan nuorilta painonnostajilta, jotka kilpailivat Rovaniemellä nuorten EM-kkisoissa syyskuussa. Painonnostajien puolesta haastekampanjan kultaisen viestikapulan luovuttaa Jannike Bäckström.

”Tämä viestikapula välittää EM-painonnostajien kannustukset kaikille joukkuevoimistelijoille reiluun ja puhtaaseen urheiluun”, sanoo Bäckström.

Viestikapulan vastaanottaa MM-tapahtuman avajaisissa Helsingin jäähallissa kaikkien joukkueiden puolesta Oona Haatanen Minetit-joukkueesta.

”Kiitos reilun pelin kultaisesta kapulasta! Lupaamme viedä reilun pelin sanomaa eteenpäin yhdessä, kaikki toisiamme kannustaen”, sanoo Oona Haatanen.

MM-joukkuevoimistelu järjestetään Suomessa jo viidennen kerran. Lajilla on Suomessa vahvat perinteet ja sen juuretkin ovat suomalaisilla parketeilla. Joukkuevoimistelun ensimmäiset MM-kisat järjestettiin Suomessa vuonna 2000, silloinkin Helsingissä, ja edellisen kerran MM-mitaleista kilpailtiin Suomessa neljä vuotta sitten.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry jakaa MM-tapahtumassa tietoa puhtaan urheilun käytännöistä. SUEKin esittelypisteellä voi muun muassa testata omaa antidopingtietämystään ja äänestää kisojen reiluinta urheilijaa. SUEKin esittelypiste on kisapaikalla urheilijoille 19.11. sekä yleisölle 20.11. Lisäksi SUEK järjestää urheilijoille ja joukkueille ennakkoinfon kisatapahtuman alkaessa.

Vieraile MM-joukkuevoimistelun internetsivuilla ja SUEKin esittelypisteellä Helsingin jäähallissa lauantaina 20.11. klo klo 9.-13.30.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477