Mika Kojonkoski: Reilu peli on osa urheilun suurta kuvaa

Mäkihyppyvalmentaja Mika Kojonkoski, Viestikapula-blogin marraskuun kirjoittajavieras, kertoo tekstissään koskettavasti matkastaan urheilun maailmassa. Hän muistelee, kuinka urheilu oli nuorelle pojalle riemu, etuoikeus ja tapa toimia kavereiden kanssa. Nämä teemat leimaavat Kojonkosken ajatusta urheilun olemuksesta nykyisinkin: hänen mukaansa liikunnan ja urheilun suureen kuvaan kuuluvat sen ytimessä reilu peli, yhdessä tekeminen ja itsensä ylittäminen.

– Dopingtapauksista on tehty Suomessa käsittämättömän suuria. On muistettava, että maassamme urheilee kymmenientuhansien ihmisten joukko, ja tuollaiseen joukkoon mahtuu aina ”harhailijoita”, oli kyseessä mikä elämänalue tahansa. Yksittäistapauksilla ei saisi maalata koko urheilun kuvaa, Kojonkoski huomauttaa.

Mika Kojonkosken blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Mika Kojonkoski haastaa joulukuun 2010 Viestikapula-blogin kirjoittajaksi Kilpisen koulun rehtori, liikuntatieteilijä Sami Kalajan.