Matti Hintikka: Uudelleenkirjoitettavaa urheiluhistoriaa

Viestikapula-blogin maaliskuun kirjoittajavieras, Suomen Urheilukirjaston ja Tietopalvelun johtaja Matti Hintikka, kertoo kiinnostavasti dopingin ja urheilun historiasta ja siihen liittyvistä vääristymistä. Hintikka muistuttaa, että urheilun kaksi peruspilaria ovat voittaminen ja säännöt. Hänen mukaansa urheilijan syyttömyys on perusoletus – ja epäily penkkiurheilijan perusoikeus.

– Kaikenlaisten mahdollisten ja välillä mahdottomien keinojen käyttö voittoa tavoiteltaessa on aina kuulunut urheiluun – ja ylipäänsä ihmisten väliseen kilpailemiseen. Saunomisen MM-kilpailujen traaginen loppuselvittely sen jälleen näytti: missä kilpailu, siellä doping. Mutta missä doping, siellä myös antidopingtyön tarve, Hintikka kirjoittaa.

Matti Hintikan blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Matti Hintikka haastaa huhtikuun 2011 Viestikapula-blogin viestinviejäksi dopingtutkija Tapio Videmanin.