Maria Guzenina-Richardson: Muutos alkaa vanhemmista ja lapsista

Viestikapula-blogissa vierailee nyt kirjoittajana peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson. Hän puhuu tekstissään vahvasti lasten ja nuorten liikunnan puolesta. Syrjäytymisen, eriarvoisuuden ja terveyserojen vastaisessa työssä suomalainen koululaitos on aivan erityisessä asemassa, kuten myös puhtaan urheilun ja reilun pelin siementen istuttamisessa, Guzenina-Richardson korostaa.

– Varusmiesindikaattorilla mitattuna 15 viime vuoden aikana nuoruutensa kultaista aikaa elävien miesten keskipaino on noussut noin kuudella kilolla. Ja jotain on tapahtunut myös asennetasolla. Lehtikirjoitukset siitä, kuinka nuoret miehet saavat varusmiespalveluksesta vapautuksen heikon kunnon vuoksi, kuulostaisivat koomisilta, jos kyseessä ei olisi vakava asia. Kotoa opitut hyvinvoinnin ja huonovoinnin valinnat ovat usein syvälle juurtuneita. Jotta lasten ja nuorten todellisuuteen saataisiin muutosta, on muutoksen alettava vanhemmista, Guzenina-Richardson toteaa.

Maria Guzenina-Richardsonin blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Guzenina-Richardson haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi opetusministeri Jukka Gustafssonin.