Maastohiihtäjä Lari Lehtonen puhui Imatran seudun nuorille hiihtolupauksille puhtaasta urheilusta

Imatran kylpylään kokoontui tänään joukko Imatran Urheilijoiden, Lappeen Riennon ja Joutsenon Kullervon tulevaisuuden tähtihiihtäjiä oppimaan puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Nuoret oli kutsunut paikalle maasto- ja maajoukkuehiihtäjä Lari Lehtonen, joka vastasi näin Aino-Kaisa Saarisen haasteeseen levittää tietoa puhtaasta urheilusta nuorille hiihtäjille.

– Halusin vastata Aikun heittämään haasteeseen ja olla mukana toteuttamassa luentokiertuetta ja hienoa ideaa puhtaan urheilun puolesta. Olen esikuva monelle hiihtäjän alulle ja osallistumalla kiertueeseen haluan osoittaa esimerkilläni fair play -henkeä sekä vaikuttaa tulevien suomalaisten hiihtotähtien asenteeseen, Lehtonen sanoo.

– Maastohiihtäjien luentokiertue on mahtava osoitus siitä, kuinka urheilumaailman sisältä kumpuaa aloitteita puhtaan urheilun puolesta. Hiihtomaajoukkue on lähtenyt rohkeasti puhumaan puhtaan urheilun puolesta ja levittämään nuorille tärkeää tietoa, Suomen Antidopingdopingtoimikunta ADT ry:n pääsihteeri Pirjo Ruutu sanoo.

Aino-Kaisa Saarinen tähdensi aloitteellaan, että tämän päivän urheilijat ovat vastuussa tulevaisuuden tähdistä. Kiertueen tavoitteena on lisätä niin urheilun kuin urheilijoiden arvostusta, vaikuttaa asenteisiin ja lisätä tietoa avoimen keskustelun kautta. Ennen Lehtosta nuorille hiihtäjille on tilaisuuden järjestänyt Martti Jylhä, Anssi Pentsinen, Susanna Saapunki ja Aino-Kaisa Saarinen. Lehtosen luento on samalla osa Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n vuonna 2008 käynnistämää Puhtaasti paras -ohjelmaa reilun pelin puolesta.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
040 740 7477

#ainokaisachallenge, #puhtaastiparas

https://www.facebook.com/pages/Lari-Lehtonen/205747296151211
https://twitter.com/lehtonenlari
www.larilehtonen.fi