Lisää urheiluopistoja mukaan puhtaan urheilun edistäjiksi

Kolme urheiluopistoa lähti tänään mukaan puhtaan urheilun ohjelmaan. Eerikkilän urheiluopisto, Santasport Lapin Urheiluopisto ja Suomen Urheiluopisto allekirjoittivat Vuokatissa järjestetyssä tilaisuudessa Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n ja Urheiluopistojen Yhdistys ry:n kanssa sopimuksen puhtaan urheilun edistämisestä.
 
Aiemmin tänä vuonna reilun pelin edistämiseen sitoutuivat Kisakallion, Kuortaneen, Pajulahden, Tanhuvaaran, Varalan ja Vuokatin urheiluopistot. Antidopingtoiminta näkyy urheiluopistojen koulutuksissa. Opistot ovat myös sitoutuneet avustamaan dopingvalvonnassa ja puuttumaan aktiivisesti mahdollisiin dopingrikkomuksiin omissa tiloissaan.

– Antidopingohjelma on tervetullut kehitysaskel liikunnan ja urheilun eettisessä kasvatuksessa urheiluopistoissa. Antidoping teemana on ollut aikaisemminkin osa Eerikkilän ohjaaja- ja valmentajakoulutusta, mutta antidopingohjelman avulla pystymme entistä tehokkaammin viestimään puhtaan urheilun arvoja jokapäiväisessä toiminnassamme kaikille asiakasryhmille. Lisäksi antidopingohjelma edistää omalta osaltaan urheiluopistoverkoston arvojen mukaista vastuullista toimintakulttuuria, sanoo Eerikkilän urheiluopiston rehtori Olli-Pekka Hakala.
 
– Lähdimme mukaan puhtaan urheilun asialle, koska tunnemme yhteiskunnallisen vastuumme. Haluamme kertoa selkeästi ja näkyvästi oman kantamme puhtaaseen urheiluun, jotta kenelläkään ei voi olla siitä epäselvyyttä. Uskomme, että sillä on merkitystä, mitä me urheiluopistoinstituuttina viestitämme reilusta pelistä, Santasportin toimitusjohtaja Heikki Keskitalo sanoo.

– Suomen Urheiluopisto haluaa olla mukana edistämässä ja tukemassa puhdasta urheilua. Vierumäellä opiskelee kaikkiaan noin 800 opiskelijaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Heidän kauttaan edistämme asiaa merkittävästi. Sisällyttämällä antidopingkoulutusta tutkintoihin luomme hyvän perustan yhteiselle työllemme puhtaan urheilun puolesta, Suomen Urheiluopiston rehtori Jukka Leivo sanoo.
 
Urheiluopistot saavat käyttöönsä puhtaan urheilun tunnuksen, vihreän tarran. Niiden antidopingohjelmat ovat luettavissa ADT:n internetsivuilla www.antidoping.fi. Urheiluopistojen antidopingtoiminnasta on tehty myös englanninkielinen osio ADT:n internetsivuille toiminnan herättämän kansainvälisen huomion vuoksi.

– Suomalaisten urheiluopistojen aktiivisuus työssä dopingin käyttöä vastaan on kansainvälisesti ainutlaatuista. Se on kiinnostanut runsaasti urheilun toimijoita maailmalla, ADT:n pääsihteeri Pirjo Ruutu sanoo.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477