Liikunnan koulutuskeskukset Kisakeskus, Solvalla ja Norvalla mukaan edistämään puhdasta urheilua

Kolme liikunnan koulutuskeskusta allekirjoitti tänään Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n ja Urheiluopistojen Yhdistys ry:n kanssa sopimuksen puhtaan urheilun edistämisestä.
Uusien sitoumusten myötä Suomessa on nyt 11 puhtaan urheilun urheiluopistoa ja yksi liikuntaopisto.
 
Reilun pelin edistämiseen ovat aiemmin julkisesti sitoutuneet Eerikkilän, Kisakallion, Kuortaneen, Pajulahden, Suomen, Tanhuvaaran, Varalan, Vuokatin ja Santasport Lapin urheiluopistot. Antidopingtoiminta näkyy urheiluopistojen koulutuksissa. Opistot ovat myös sitoutuneet avustamaan tarvittaessa dopingtestauksien järjestämisestä ja puuttumaan aktiivisesti mahdollisiin dopingrikkomuksiin omissa tiloissaan.
 
On todella hienoa ja merkittävää, että kaikki suomalaiset urheiluopistot ovat nyt mukana edistämässä puhdasta urheilua ja reilua peliä. Ohjelmat ja opiskelijoiden opintokokonaisuudet ovat maailmanlaajuisesti uusia, erilaisia avauksia antidopingtoiminnassa. SUEKin toiminnan laajentuessa, uskon, että opistojen ohjelmat kattavat tulevaisuudessa myös muut urheilun eettiset asiat. Näin me pystymme yhdessä vahvistamaan keskeisten toimijoiden eettistä osaamispohjaa, sanoo ylitarkastaja Kari Niemi-Nikkola opetus- ja kulttuuriministeriöstä.
 
Urheiluopistot saavat käyttöönsä puhtaan urheilun tunnuksen. Niiden antidopingohjelmat ovat luettavissa internetsivuilla www.antidoping.fi.
 
 
Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477