Lentopallon Mestaruusliiga pisti puhtaan urheilun kultaisen kapulan eteenpäin Superpesikselle

Eri lajien SM-sarjoja kiertävä Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n Puhtaasti paras -ohjelman kultainen viestikapula on nyt siirtynyt pesäpalloilijoiden käsiin. Lentopallon Mestaruusliiga haastoi Superpesiksen eli pesäpallon korkeimman sarjatason mukaan reiluun peliin tänään Helsingissä.

Viestikapula haastaa vastaanottajansa edistämään puhdasta urheilua ja sitoutumaan sen arvoihin. Haastekampanjan tavoitteena on, että kaikki Suomen merkittävät urheilutoimijat toimivat puhtaan urheilun puolesta.

– Puhtaan urheilun kultainen kapula kiersi koko lentopallon Mestaruusliigan niin naisten kuin miesten sarjoissa. Tämä on vahva kannanotto: lajissamme ei ole tilaa dopingille. Haluamme näyttää esimerkkiä reilun pelin tiellä ja haastamme pesäpallon viemään voittajien viestiä eteenpäin, sanoo Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen.

– On hienoa saada reilun pelin haaste perinteiseen suomalaislajiimme. Viemme Lentopalloliitolta saatua puhtaan urheilun sanomaa eteenpäin pesiskentille ja seuroihin. Näin me kaikki urheilutoimijat yli lajirajojen osoitamme, ettei vilppi kuulu urheiluun missään lajissa eikä tasolla, sanoo Suomen Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Mika Helminen.

– Superpesiksen kaikkien pelaajien puolesta voin sanoa, että on kunnia olla mukana viestissä. Haluamme toimia esikuvina ja kertoa kaikille pesiksen tasoille, että kunnioitamme urheilun yhteisiä pelisääntöjä, meille tärkeitä arvoja. Oma nimeni on jo Puhtaasti paras -suurvetoomuksessa reilun pelin puolesta. Haastan kaikki muutkin pesäpalloilijat ja pesiksen ystävät allekirjoittamaan vetoomuksen. Nostetaan yhdessä pesis vetoomuksen Top 10 -listalle aktiivisena urheilulajina! sanoo koppari, vuoden 2010 miespesäpalloilijaksi valittu Henri Puputti Vimpelin Vedosta. Joukkue voitti vuonna 2010 pesäpallon Suomen-mestaruuden.

Mestaruussarjojen kultaisen kapulan laittoi liikkeelle jääkiekkoseura KalPa vuoden 2010 alussa. Kapula on ennen Superpesiksen sarjaa kiertänyt koko jääkiekon SM-liigan, jalkapallon Naisten Liigan ja lentopallon Mestaruusliigan. Se on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa (www.puhtaastiparas.fi). Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477