Leena Huovinen: Aina joku sössii

Kisapappi, johtava oppilaitospappi ja työnohjaaja Leena Huovinen kirjoittaa kiinnostavasti elämästä ja urheilusta merkinnässään Viestikapula-blogiin. Huovinen muistuttaa, että urheilun näyttämöllä on helppo iloita ja haltioitua mutta samalla myös helpompi paheksua asioita, jotka ovat tavallisia myös muualla yhteiskunnassa: esimerkiksi riittämättömyyden tunne, ahneus, kunnianhimo ja silkka tyhmyys.  

– En hyväksy dopingin käyttöä. Se on syytä tehdä selväksi. Mutta aina joku eksyy oikopoluille, ja haluaisin ymmärtää, miksi. Siis sen sijaan, että etsimme aina syyllisiä, voisimme joskus etsiä syitä siihen, miksi näitä urheilun itse laatimia sääntöjä rikotaan. Kun huippu-urheilu on varustautunut jykevästi dopingvalvontaan, olisi kohtuullista vaatia huippu-urheilua pyörittävältä maailmalta myös urheilijan systemaattista jälkihoitoa, jos käry käy, Huovinen kirjoittaa.

Leena Huovisen blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa blog.puhtaastiparas.fi. Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Huovinen haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi vapaan kirjoittajan Kaarina Hazardin.