Lauri Keskinen: Doping ei muuksi muutu vaikka ajat muuttuisivat

Lauri Keskinen, filosofian tohtori ja urheiluhistorian harrastaja, pohtii Viestikapula-blogissa kiinnostavasti nykyihmisen ja historiantutkijan oikeutta ulottaa moraalinen tuomiovalta menneisyyteen eli aikaan, jolloin urheilijoiden lääkitystä ei paheksuttu eikä tuomittu.

– Olen esittänyt yli sadalle historia-aineiden opiskelijalle kysymyksen ”Onko historioitsijan helpompi hyväksyä suoritusta parantavien aineiden ja menetelmien käyttö, koska hän tietää, että aineita on käytetty vuosituhansien ajan?” Kysymykseen ei tietenkään ole oikeaa vastausta. Saamani esseevastaukset eivät kuitenkaan olleet lainkaan sitä, mitä odotin, Keskinen kirjoittaa.

Lue Viestikapula-blogista, mitä mieltä Keskisen opiskelijat olivat dopingista! Keskisen blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://www.antidoping.fi/viestikapula-blogi. Keskinen haastoi elokuun kirjoittajaksi urheiluhistoriaan erikoistuneen toimittajan ja kirjailija Juha Kanervan.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus.