Laura Lepistö – Puhdasta vanhoillisuutta

”Taitoluistelulla on pitkät perinteet, ja edelleenkin joiltakin osin lajista huokuu tietty vanhoillisuus. Jos huippuluistelija kärähtäisi, häpeä olisi suunnaton”, kirjoittaa Viestikapula-blogissa Laura Lepistö, entinen taitoluistelija. Lepistö korostaa, että taitoluistelussa on tiukasti voimassa yhteinen hiljainen päätös urheilla puhtaasti.

– Eikä kyse ole siitä, etteikö taitolajissa kielletyistä aineista olisi hyötyä. Suoritukseen, joka vedetään suurimmaksi osaksi maksimisykkeen lähettyvillä maitohapot jylläten ja johon harjoitusmäärät ovat korkeat vuoden ympäri, aivan varmasti saisi apua kielletyistä menetelmistä, Lepistö sanoo.

Laura Lepistön blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi. Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Lepistö haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi vuoden esikuvaksi valitun yleisurheilija Nooralotta Nezirin.