Laura Lepistö kannustamaan nuoria jäätaitureita muodostelmaluistelun ensimmäisissä junioreiden MM-kisoissa

Historian ensimmäiset viralliset muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut käydään Helsingissä 7.–9.3.2013. Kisatapahtuma on mukana kansainvälisten urheilutapahtumien puhtaan urheilun viestissä ja ottaa sen merkiksi vastaan puhtaan urheilun kultaisen kapulan tyttöjen jääkiekon MM-kisoilta. Puhtaasti paras -ohjelman urheilijatähdistön emäntä Laura Lepistö tulee mukaan ohjelman esittelypisteelle tervehtimään kotimaisia ja kansainvälisiä taitureita.   

– Puhtaan urheilun kultainen kapula siirtyy nyt jäältä jäälle, ja muodostelmaluistelijat pääsevät mukaan samaan ykkösketjuun tyttöjääkiekkoilijoiden kanssa. Toivotamme muodostelmaluistelijoille upeita kisoja ja puhtaita piruetteja, vuodenvaihteessa Suomessa järjestettyjen tyttöjen jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Tuula Puputti sanoo.

– Puhtaan urheilun kultainen kapula on nähty jo aikuisten muodostelmaluistelijoiden arvokisoissa, ja on tärkeää viedä sanomaa myös junioreillemme. Suomalaiset ovat hallinneet muodostelmaluistelua kansainvälisillä jäillä jo pitkään, ja siksi Suomelle riittää kotikisoista vain kulta ja hopea. Lajissa yhdistyvät upeasti taito, vauhti, voima ja riemu, Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo sanoo.

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Helsingissä ja avoinna yleisölle perjantaina 8.3. kello 16:30–20:00 ja lauantaina 9.3. kello 14:00–18:00. Laura Lepistö vierailee esittelypisteellä lauantaina noin kello 16:30. Kisojen urheilijoille esittelypiste on auki koko kisojen ajan.  Pisteellä voi allekirjoittaa suurvetoomuksen puhtaan urheilun puolesta ja osallistua arvontaan. Esittelypisteellä voi myös testata tietonsa dopingista Maailman Antidopingtoimisto WADA:n antidopingvisassa ja voittaa hienon kultaisen juomapullon.

Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.
 
 
Lisätietoja:
 
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Internet: www.stll.fi