Lapin urheiluakatemia vie puhtaan urheilun sanomaa eteenpäin

Puhtaan urheilun haastekampanja on edennyt pohjoisessa Suomessa. Lapin urheiluakatemiassa panostetaan puhtaaseen urheiluun jokaisen toimijan arjessa. Puhtaan urheilun urheiluoppilaitosten haastekampanjan tavoitteena on, että kaikki Suomen urheiluoppilaitokset edistävät reilua peliä ja sanovat yhteisesti ei dopingille.

Lapin urheiluakatemiassa Puhtaasti paras -haaste näkyy jokaisen toimijan päivittäisessä tekemisessä.

– Lapin urheiluakatemian toimintaympäristö on työstänyt omat yhteiset pelisääntönsä ja jokainen toimija oman henkilökohtaisen tapansa toteuttaa niitä omassa arjessaan. Pidämme aihetta yllä kuukausittain tiimipalaverissa tuomalla kaikkien tietoisuuteen yksittäisiä esimerkkejä pelisääntöjen onnistumisista ja haasteista, sanoo Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Reijo Jylhä.

SUEKin tarjoamat koulutukset ovat tärkeä väylä ajankohtaisen tiedon saamisessa ja puhtaan urheilun viestin edistämisessä.

– Kaikki työntekijämme ovat suorittaneet Puhtaasti paras -koulutuksen, ja SUEKin koulutuksia on toteutettu laaja-alaisesti ja runsaasti ympäristössämme, Jylhä sanoo.

Lapin urheiluakatemia lähettää Puhtaasti paras -haasteen seuraavaksi Vuokatti-Ruka urheiluakatemialle. Urheiluoppilaitosten haastekampanja tuo esiin reilun pelin ja puhtaan urheilun merkitystä urheilussa ja elämässä. Kampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin toimintaa eettisen urheilun puolesta. Haastekampanjan tunnus, puhtaan urheilun kultainen viestikapula siirtyy näin korona-aikana Lapin urheiluakatemiasta virtuaalisesti Vuokatti-Rukan urheiluakatemiaan.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477