Lahti2017 julistautui puhtaan urheilun kisoiksi

Lahdessa tänään avatut pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut ovat nyt mukana kansainvälisten urheilutapahtumien puhtaan pelin haastekampanjassa. Merkkinä sitoutumisesta eettiseen toimintaan Lahdessa nähtiin tänään puhtaan urheilun kultainen viestikapula, joka kiertää urheilun arvokilpailuita Suomessa. Kisoissa nähdään myös opiskelijoita tekemässä antidopingtyötä osana maailmanlaajuisesti ainutkertaista yhteistyökonseptia.

Kultainen kapula on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n/Suomen antidopingtoimikunta ADT:n toimintaa reilun urheilun puolesta. Kapula on nähty vuodesta 2009 alkaen lukuisissa kansainvälisissä arvokilpailuissa Suomessa, viimeksi ISUn pikaluistelun nuorten MM-kilpailuissa Helsingissä.

Suomen Luisteluliiton urheilutoimen johtaja Janne Hänninen ja pikaluistelija Samuli Suomalainen ojensivat kultaisen kapulan Lahti2017-kisojen pääsihteeri Janne Leskiselle ja hiihtäjä Sami ”Musti” Jauhojärvelle tänään kilpailujen avajaisissa. Kapula vie eteenpäin puhtaan urheilun viestiä.

– Puhdas urheilu on ainoa tapa urheilla oikein. Se on kunnioittavaa ja reilua kaikkia kohtaan. Meillä oli upeat nuorten MM-kotikisat luistelussa. Toivotan teille yhtä onnistuneita kisoja ja lupaan kannustaa sekä elää mukana nauttien suorituksistanne, Suomalainen sanoi. 

– Iloitsen siitä, että urheilu on maailmanlaajuisesti kehittynyt yhä tasapuoleisemmaksi, kiitos tehokkaan dopingvalvonnan. Maailmanlaajuiseen yhdenvertaisuuteen on kuitenkin vielä matkaa. Toivonkin, että me kaikki yhdessä, niin urheilijat kuin urheilua seuraava yleisö, teemme töitä, jotta saavutamme puhtaan ja reilun urheilun. Yhdessä on Suomi100-juhlavuoden teema, ja Lahti2017-kisat ovat juhlavuoden kaikkein suurin tapahtuma. Tehdään siis yhdessä näistä kisoista reilusti parhaat, Jauhojärvi sanoi.

SUEK ja Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tuovat Lahti2017-tapahtumassa monipuolisesti esiin puhtaan urheilun viestiä. Urheilijat esittävät ajatuksiaan reilusta pelistä kisascreeneillä nähtävillä videoilla. Mitalistit kirjoittavat nimikirjoituksensa jättiläislumipallon kylkeen ja vetoavat puhtaan urheilun sekä reilun pelin puolesta.

SUEKilla on esittelypiste kisa-alueen Suomi100-kujalla, jossa voi äänestää kisojen reiluinta urheilijaa. Esittelypisteestä vastaavat suomalaiset liikunta-alan opiskelijat osana opintojaan. Opintokokonaisuuden suorittaminen osana MM-kilpailuja on maailmanlaajuisesti ainutlaatuista ja hyödyttää niin opiskelijoita kuin kisajärjestäjiä. 

Lisätietoja:

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
Puh. 040 740 7477

Lisätietoja kultaisesta kapulasta: http://www.suek.fi/kultainen-kapula
Sosiaalisen median aihetunnisteet: #puhtaastiparas, #mietaanparta, #lahti2017, #suomi100