Kultainen kapula matkaa squashin EM-kotikisoihin

Squashin EM-kilpailut jatkaa yli 30:n Suomessa järjestetyn kansainvälisen arvokilpailun ketjua reilun pelin ja puhtaan urheilun viestinviejänä. Squashin joukkueiden EM-kilpailut järjestetään Helsingissä huhtikuun 26.–29. Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin järjestämä reilun pelin ja puhtaan urheilun haastekampanja alkoi jo vuonna 2008.

Reilun pelin tapahtumana EM-kilpailut vastaanottaa Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin kultaisen viestikapulan European Para Youth Games -tapahtumalta, joka järjestettiin heinäkuussa 2022 Pajulahdessa.

– Urheilussa niin kuin muuallakin yhteiskunnassa on tärkeää, että toiminta on kaikille avointa ja reilua. Sen lisäksi pitää kunnioittaa niin toisia ja yhteisiä sääntöjä. On todella hienoa haastaa uusi laji mukaan tähän reilun pelin viestiin, sanoo yleisurheilija Aamu Hulmi, joka luovuttaa haastekampanjan tunnusmerkin, kultaisen viestikapulan EM-squashin isännille avajaisten yhteydessä.

Squashin joukkueiden EM-kilpailut avataan tiistaina 25.4. Helsingissä, toisella kisapaikalla Triplassa. Kultaisen viestikapulan squashperheen puolesta ottaa vastaan yksi Suomen tunnetuimmista squash-nimistä, Olli Tuominen.

– Squashissa jaetaan sama tila vastustajan kanssa. Verkkoa ei ole välissä, joten pelissä ollaan kirjaimellisesti vastustajan ”iholla”. Tämä vaatii erityisen reilua peliä ja vastustajan kunnioittamista. Pelataan siis reilusti – ja puhtaasti! kannustaa Tuominen, joka mittavalla urallaan pelasi yli 500 ammattilaisottelua.

Reilu peli ja puhdas urheilu ovat näkyvästi esillä koko EM-tapahtumassa. SUEKin esittelypiste on kisapaikalla Triplassa 27.4. klo 15–20 ja Talissa 28.4. klo 14–19, ja pisteellä voi tutustua reiluun peliin ja puhtaaseen urheiluun. Esittelypisteellä niin urheilijat kuin yleisökin voivat viedä reilun pelin sanomaa eteenpäin äänestämällä kisojen reilun pelin urheilijaa. Eniten ääniä saanut urheilija palkitaan kisojen päätösjuhlassa.

SUEKin esittelypisteeltä voi napata oman suosikkimaansa lipputarran ja kannustaa suosikkejaan reilun pelin hengessä. Esittelypisteellä urheilijat voivat mitata tietojaan Maailman antidopingtoimisto WADAn Play True Quizissa, joka on saatavilla lukuisilla eri kielillä. Parhaat tietäjät saavat palkintona juomapullon.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477