Kristiina Mäkelän kannanotto puhtaan urheilun puolesta palkittiin

Tänään vietetään maailmanlaajuista puhtaan urheilun päivää (Play True Day). SUEKin vuoden 2019 somekilpailun voittajaksi dopingtestaajien äänestyksessä ylsi tällä kertaa kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän Instagram-päivitys.

Useat urheilijat julkaisevat sosiaalisessa mediassa kuvia ja viestejä dopingtestauksen jälkeen aihetunnisteella puhtaastiparas. Näin he ilmaisevat kantansa puhtaaseen urheiluun sekä viestivät siitä, että he ovat olleet dopingtestissä. 

– Puhtaan urheilun eteen pitää tehdä töitä. Urheilijan kohdalla se on olinpaikkatietojen kirjaamista ja päivittämistä sekä näytteiden antoa. Puhtaan urheilun puolesta puhuminen on vapaaehtoista, mutta mulle mielekästä ja merkityksellistä. Musta on hienoa, että monet urheilijat ovat levittämässä puhtaan urheilun sanomaa testauspäivityksillä somessa, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä sanoo. 

Maailman antidopingtoimisto WADA on ottanut vallitsevan tilanteen huomioon myös teemapäivässään. Maailmanlaajuinen viesti kuuluukin: Play true, play safe. Poikkeuksellisesti myös SUEKin koko toimisto on ottanut sosiaalisessa mediassa kantaa päivään kannustamalla kaikkia urheilemaan puhtaasti ja turvallisesti. 

– Mulle puhdas urheilu ei ole valinta vaan perustila mikä ei muutu, vaikka maailmassa olisikin poikkeustila Mäkelä sanoo.

Tilanne on vaikuttanut myös antidopingkoulutuksiin. Luentoja on siirretty ja järjestetty etänä ja kevään aikana koulutuksia toteutetaan myös webinaareina. Myös Puhtaasti paras -antidopingverkkokoulutusta tehdään ahkerasti ympäri Suomea. 

– Mun vuosi 2020 alkoi Puhtaasti paras -verkkokoulutuksella. Koulutus on tärkeä ja meille yleisurheilussa pakollinen, mutta nopea ja helppo suorittaa. Kannustankin kaikkia tekemään koulutuksen nyt poikkeustilan aikana, Mäkelä motivoi. 

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Lisätietoja: 

Susanna Sokka

SUEK – viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477