Kristiina Mäkelä -Kropan pelisääntöjä pitää kuunnella

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä toivoo tuoreessa Viestikapula-blogin merkinnässään, että niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti kasvaisi tiivis yleisurheiluperhe. Se edistäisi puhdasta urheilua, sillä kukapa ystäviään tahtoisi huijata, Mäkelä pohtii. Mäkelä itse uskoo, että ymmärtämällä kropan pelisäännöt ja kuuntelemalla ja toimimalla sen viestien mukaan yltää parhaisiin mahdollisiin suorituksiin.

Mäkelä kuvailee blogimerkinnässään myös urheilijan arkea, jossa juomapullo ei pidä unohtaa hetkeksikään näkymättömiin ja kaikesta, mitä suuhunsa pistää, tulee olla tarkat tiedot.

– Aina ei voi muistaa kaikkea, mutta urheilijan on pakko! Kyllä sitä on tullut muutamaan otteeseen sydän kurkussa hypättyä illalla sängystä päivittämään olinpaikkatietoja. Kaikesta huolimatta teen sen mielelläni. Se on ainoa keino osoittaa puhtauttaan ja luottaa siihen, että muutkin ovat, hän kirjoittaa.

Kristiina Mäkelän blogimerkinnän voi lukea Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n ylläpitämässä Viestikapula-blogissa osoitteessa www.antidoping.fi/viestikapula-blogi. Blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Mäkelä haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin kirjoittajaksi juoksija Oskari Mörön.