KPV:n otteluita tutkinnan kohteena

Suomen Palloliitto on pyytänyt Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:ltä tutkinta-apua ottelumanipulaatioepäilyiden selvittämiseksi Ykkösessä pelaavan Kokkolan Pallo-Veikkojen otteluista syyskuussa. Selvityksen kohteina ovat kauden 2017 ottelut KPV–Gnistan 16.9. ja AC Oulu–KPV 22.9.


Suomen Palloliitto on päättänyt aloittaa selvityksen tähän mennessä saamiensa tietojen perusteella. Selvitys tehdään yhteistyössä Palloliiton ja SUEKin kanssa. Selvityksen tekemisen arvioidaan kestävän muutaman kuukauden, tämän jälkeen Palloliitto päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä.  

SUEK toimii Euroopan neuvoston manipuloinnin vastaisen yleissopimuksen mukaisen kansallisen yhteyspisteen sihteeristönä ja sen tehtäviin kuuluu muun muassa kilpailumanipulaatioepäilyissä selvitysten tekeminen ja lajiliittojen avustaminen.

Lisätietoja:

Jouko Ikonen
SUEK–tutkintapäällikkö
040 5705012
Selvityksen tekeminen

Harri Syväsalmi
SUEK–pääsihteeri
040 5577725
Euroopan neuvoston manipuloinnin vastaisen yleissopimus

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry vastaa antidopingtoiminnan, kilpailumanipulaation ehkäisyn sekä katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden valtiosopimusten toimeenpanosta sekä tekee aktiivista yhteistyötä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.