Koripallon EM-kisat mukana puhtaan urheilun haastekampanjassa

Suomessa pelattava koripallon EM-kisojen alkulohko otti vastaan puhtaan Kultaisen kapulan merkkinä sitoutumisestaan reiluun peliin. Haasteen vastaanottaminen oli luontevaa lajille, joka tunnetaan hyvästä fanikulttuuristaan. Suomen koripallomaajoukkue, Susijengi, innostaa fanejaan mukaan hienon hengen urheilujuhlaan.

Suomessa järjestettävien kansainvälisten urheilukilpailujen puhtaan urheilun haastekampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n toimintaa. Kampanja ja sen tunnus, Kultainen kapula, ovat tavoittaneet kansainvälisiä urheilutapahtumia Suomessa jo vuodesta 2009. Koripallon haastoi mukaan Tampereella järjestetyt painin junioreiden MM-kilpailut.

– Tampereella junioreiden MM-kilpailuissa painittiin puhtaan ja reilun urheilun merkeissä. Kansainvälinen ja hyvä tunnelma sai urheilijat antamaan kaikkensa ja nauttimaan urheilusta. Samaa toivonkin koripallon EM kilpailuille: nauttikaa urheilusta ja pitäkää peli reiluna!, sanoo painija Jenna Sihtola.

– Susijengille on ilo ja etuoikeus toimia yhtenä vuoden 2017 EM-kisojen isäntämaista. Pidämme myös ensiarvoisen tärkeänä, että koripallon maine fiksujen ihmisten lajina säilyy. Siksi sitoudumme pelaamaan EM-kisamme reilun pelin hengessä ja puhtaan urheilun ihanteita noudattaen, kuten aina tähänkin asti. Susijengi tsemppaa ja taistelee kentällä, ja maailmankuulut fanimme vetävät samanlaisella urheiluhengellä katsomossa. Kun rakennamme kisoja yhdessä yhteisten reilun pelin periaatteiden mukaisesti, tiedossa on huikea urheilujuhla, johon kaikenikäiset ovat tervetulleita!” Susijengin kapteeni Shawn Huff sanoo.

Koripallon EM-kilpailut 2017 järjestetään neljässä eri maassa 31.8.–17.9.2017. Suomi isännöi yhtä kisojen alkulohkosta 100-vuotisen itsenäisyytensä kunniaksi. Alkulohkossa Susijengi ottaa Helsinki Arenalla mittaa Islannista, Kreikasta, Puolasta, Ranskasta ja Sloveniasta.

SUEKin Puhtaasti paras -esittelypiste on paikalla Helsinki Arenalla 31.8., 2.9., 3.9. ja 5.9. klo 19–21 ja 6.9. klo 19:45–21:45. Pisteellä voi äänestää kisojen reiluinta pelaajaa ja voittaa hyviä palkintoja, kuten Suomen joukkueen signeeraaman virallisen kisapallon. Esittelypisteellä voi myös napata poskeensa suosikkimaansa lipputatuoinnin.  

Muut alkulohkot pelataan Israelissa, Romaniassa ja Turkissa. Alkulohkot pelataan 31.8.–7.9. välisenä aikana, jonka jälkeen Istanbul isännöi pudotuspelejä 9.–17.9.

Aihetunnisteet: #puhtaastiparas, #susijengi, #eurobasket2017, #6pelaaja, #wada_ama


Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
040 740 7477