Kenestä kruunataan Youth Athletics Gamesien reiluin urheilija?

Nuoret yleisurheilijat kisaavat Leppävaarassa 10.–12.6. Kisoissa valitaan yleisöäänestyksellä Youth Athletics Gamesien reiluin urheilija. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on mukana viemässä puhtaan urheilun viestiä koko kisaväelle. SUEKin esittelypisteelle toivotetaan urheilijoiden lisäksi erityisesti tervetulleiksi vanhemmat ja valmentajat.


Kotimaisia juniorisarjojen kärkinimiä on Leppävaarassa haastamassa urheilijoita Virosta, Venäjältä ja Pohjoismaista. Perjantaina Leppävaarassa juostaan viestejä ja käydään kävelykilpailut. Lauantaina hypätään seivästä ja katsotaan, kenen piikkari liikkuu rivakimmin 100 ja 300 metrin matkoilla. Sunnuntaina pääosissa ovat kestävyysmatkat 800 ja 1000 metriä sekä pika-aitajuoksut. Yleisöllä on kisoihin vapaa pääsy.

Kesän EM- ja olympiakisoihin valittu kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kannustaa kaikkia YAG:hen osallistuvia ottamaan osaa yleisöäänestykseen ja toimimaan puhtaan urheilun puolesta.

– Puhtaalla pelillä on reilu kilpailla muita vastaan, ja eritoten itseään vastaan, Mäkelä sanoo.

SUEKin Puhtaasti paras -esittelypiste on paikalla Youth Athletics Gameseissa perjantaina 10.6. klo 12–17 ja lauantaina 11.6. klo 11–18. Pisteellä voi osallistua äänestykseen kisojen reiluimmasta urheilijasta. Voit myös ottaa Puhtaasti paras -pikatatuoinnin ja jakaa kuvan siitä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #puhtaastiparas ja kertoa näin kannattavasi puhdasta peliä.

Urheilijat voivat testata yksin tai valmennusporukkansa kanssa tietonsa puhtaasta urheilusta Maailman antidopingtoimisto WADAn Play True -visassa ja saada kultaisen juomapullon. Jaossa on Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -julkaisua. Urheilijoiden lisäksi valmentajilla ja vanhemmilla on erinomainen tilaisuus keskustella ja saada tietoa eettisestä urheilusta.  


Lisätietoja:

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

 
Lisätietoja